Kényelmesebb lesz az Evernote

Az ujjlenyomat-olvasó lassan az alsóbb termékkategóriákban is sztenderd felszereltséggé válik, simán találni 40 ezer forint alatt is olyan, mellesleg más téren is potens eszközöket, amelyek biometrikus azonosítóval vannak felszerelve. Egyre több alkalmazás képes kihasználni ezt a lehetőséget, azzal együtt, hogy az ujjlenoymatos zárolás nem kizárólagos védelmi vonal, PIN kódra, vagy jelszóra továbbra is szükség van, de nem feltétlenül kell minden alkalommal beprüttyögni. Android Marshmallow óta pedig adott a programozási interfész is, amivel ez megoldható.


[+]

Az Evernote egyike a legnépszerűbb rendszerező és jegyzet alkalmazásoknak, amely most ujjlenyomatos zárolási funkcióval fog bővülni a kényelmi faktor és a hatékonyság növelése érdekében. A Google Play Áruházból letölthető 7.11-es verzióban még nem lehet érintésre oldani a védett tartalom zárolását, a 7.12-es verzió viszont már letölthető, igaz, csak béta fázisban van.


[+]

A funkciót a Beállítások Account Information pontjában kell engedélyezni (Set Up Passcode Lock). Amint ez megvan, megjelenik egy új opció a Manage Passcode Lock almenüben, amivel már az ujjlenyomatos feloldás is aktiválható. Innentől kezdve nincs dolog, csak használni az appot, automatikusan ujjlenyomatot fog kérni, ha érzékeny tartalmat szeretnénk megnyitni.

Hirdetés