2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Kelendő a Lumia 520

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Forbes

A Nokia olcsó Windows Phone 8 mobilja Indiában és az Egyesült Államokban is tartja a frontot a filléres Android mobilokkal szemben.

A Forbes legfrissebb elemzése szerint a Windows Phone platform lassú térnyerése a rendkívül mélyen árazott Lumia 520 révén világszerte nagyobb sebességre kapcsolt. Az amerikai T-Mobile kínálatában 130 dollárért kapható Lumia 521, illetve az AT&T Wireless által 100 dollárért kínált Lumia 520 a kártyás készülékek eladási listáinak élére került, míg Indiában a 10 000 rúpia alatti kategóriában a Samsung Galaxy S DuoS sem tudta megszorongatni. Elemzők szerin az árérzékeny vásárlók számára a képernyő és a kamera minősége a legfontosabb, márpedig a Lumia 520 kesztyűben is használható 4 hüvelykes kijelzője és az árkategóriájában kiemelkedőnek tűnő, kétállású mechanikus kioldógombbal is ellátott 5 megapixeles autofókuszos kamerája bőven felér a várakozásokhoz.

Hirdetés

A Forbes szerint a Lumia 520 és hasonlóan jól felszerelt „filléres” modellek segítségével a Nokia gyorsítani tudja piaci térnyerését, azonban ezzel együtt csökkenti a drágább Lumia modellek részarányát és ezzel együtt a nyereségét is. A Nokia stratégiája hosszabb távon azonban kifizetődő lehet, hiszen a szolgáltatókkal való szorosabb együttműködés kialakítása mellett a vásárlókban és a fejlesztőkben is bizalmat ébreszt a Windows Phone iránt, ráadásul az elenyésző tartalékokkal rendelkező HTC és BlackBerry képtelen lesz követni az agresszív árazást, hiszen ezzel csődbe menne. A finn gyártó számára azonban a hagyományos mobilok és a térképes szolgáltatások értékesítése is komoly bevételi forrást jelent, ráadásul a Microsoft is minden erejével támogatja a Nokia agresszív terjeszkedését.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.