Jövőre visszaszállhat a telefonbizniszbe a Nokia

A Nokiánál nem vártak ölbe tett kézzel azóta, hogy a Microsoft rátette a kezét a finn válllalat mobilos részlegére, hiszen azért a hálózatépítéssel foglalkozó Nokia Networks megvásárolta az Alcatel-Lucenetet, a Nokia Technologies pedig visszatérésre készülhet abba a szegmensbe, amit "egyszer annyira uraltak". A gyártónak ráadásul év végéig kell csak várnia, hogy újra mobilokat értékesítsen, ekkor fut ki ugyanis a rendmondi céggel kötött szerződésük, ha pedig saját márkanév alatt szeretnének telefonokat piacra dobni, akkor arra jövő év harmadik negyedéve után adódik majd lehetőség.


[+] A Nokia N1

A Nokia Technologies felelős egyébként a több mint tízezer szabadalom kezeléséért, plusz nekik köszönhető az Androidot futtató N1 tablet kínai debütálása, nem beszélve a zöld robotos rendszeren használatos Z Launcher (felület) kifejlesztéséről. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a finnek a jövőben is követnék azt a tervet, hogy ők maguk tervezik meg a készülékeket, de másra hagynák azok gyártását, kezelését és marketingelését. Hogy milyen típusú mobilokkal térne vissza a Nokia, az jó kérdés, de valószínűleg a hagyományos készülékekre érdemes gondolni, hiszen elvileg az eddigi húzóágazatnak számító HERE Maps navigációt is áruba bocsátják a közeljövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia Lumia 930 - ablak, fém tokozásban

    Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.

  • Nokia 225 Dual SIM - hagyományokat követ

    Még mindig a Nokia az, aki a legtöbbet foglalkozik a hagyományos készülékekkel, teszalanyunk egy nyomógombos mobil, ami kiválóan teszi a dolgát - ha nincs sok elvárásunk.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés