Jön a hatodik iPad Mini

Egyelőre még kevés információnk van róla, de ha úgy fog kinézni, mint ezeken a koncepcióképeken, akkor nagy baj valószínűleg nem lesz vele.

Már évekkel ezelőtt röppentek fel hírek azzal kapcsolatban, hogy az Apple leállítja a kis méretű tabletek fejlesztését, a mini-sorozat megszűnik, hiszen a nagy kijelzős okostelefonok elvették a kisebb tabletek piaci helyét, ráadásul az Air gépek sem túl nagyok, mégis lényegesen méretesebb kijelzőt tudnak adni. A mostani értesülések szerint azonban mégis lesz új iPad Mini, sőt, nem az Apple-re jellemző, valamilyen más generációs, egykor drágább gép olcsó változata lesz, hanem állítólag az iPad Air által kijelölt design-vonalat viszi tovább, kicsi méretben.


[+]

Hiába néznek ki hivatalosnak, ebben az anyagban valójában koncepció-renderek láthatók az @apple_idesigner csapattól, tehát a valóságban nyilván más lesz a végeredmény, ám az irány valamelyest elképzelhető.


[+]

Az iPad Mini 6 a jelenlegi hírek szerint 8,4 hüvelykes Liquid Retina kijelzőt kap 60 Hz-es képfrissítéssel, közepes méretű kávákkal. 206 x 138 x 6,1 milliméteres dimenziókkal bírhat, tehát csak egy hajszállal lesz nagyobb a 7,9 hüvelykes kijelzővel szerelt elődnél, de emellett nyilván ott van, hogy a home gomb eltűnik, a Touch ID pedig a bekapcsolgombba kerül.


[+]

Állítólag a most futó iPad Airhez hasonlóan ez a gép is az Apple 5 nanométeres A14 Bionic chipjét kapja meg, tárhelyekből pedig a 64 GB-os változat marad a belépő, viszont újdonságként lesz opció 128 GB-os lépcsőre is (eddig nagy szakadék volt a kicsi és a nagy tárhely között), akik pedig sok mindent akarnak tárolni rajta, azok 256 GB-tal is kérhetik. Az iPad Mini működni fog az Apple harmadik generációs ceruzájával, és Wi-Fi-s opció mellett mobilinternet-képességekkel is elérhető lesz, várhatóan az iPhone 13-bemutató környékén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés