Jól indított a Samsung az 5G érában

6,7 millió 5G modemmel szerelt telefont szállítottak le. A Galaxy S20 família ez a számot megsokszorozhatja, vele pedig visszatérhet a profi videó mód.

6,7 millió 5G-s okostelefont szállított le a Samsung tavaly, ami az efféle ketyerék döbbenetes kezdőárát figyelembe véve szép eredmény, és sikeres 2020-at veszít előre. Tavaly a Galaxy S10, a Fold, a Note10 és az A90 kapott 5G variációt, ez a szám idén pedig jelentősen megugorhat, akárcsak a leszállított, eladott és 5G hálózaton aktivált eszközök mennyisége. Nyilván a Galaxy S11 és S20 néven is emlegetett család lehet az idei sikerek katalizátora, ugyanakkor 2020-ban kezdhetnek az 5G-s telefonok a felső-középkategóriába ellátogatni, és nemrég a Samsung kilenc Galaxy A-szériás eszköznevet jegyzett be, plusz jöhet a Tab S6 5G is.

A Galaxy S10 5G
A Galaxy S10 5G [+]

Az 5G mellett továbbra is a kamera a fő marketingszempont, és szóba került már az tavaszra vált generációfrissítés periszkópos zoomegysége és kedvezőtlen fényviszonyokra specializálódott szenzora, ám eddig a 108 megapixel, új generációs ISOCELL kamera hangzik a legérdekesebben, amely 4:1-es pixel binning helyett 9:1-es képpont egyesítéssel szokásos, 12 megapixeles képeket hozhat, ám megnövelt dinamikaátfogással és esti részletességgel. Mindehhez csatlakozik a SamMobile friss információja, miszerint az egykor és korlátozott formában elérhető profi videós kameramód visszatér, ez ugyanis egyre inkább igény, és egyre több rivális telefonján lehetőség.

Azóta történt

Előzmények

  • Kilenc Galaxy A csatlakozhat az S20-akhoz

    Oda lehet ugyanakkor a Galaxy S20e, és vele az apró méretű Samsung csúcskészülék.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés