Javítja az exynosos S22 Ultrák megjelenítési hibáját a Samsung

A WQHD felbontás, a természetes színek és az új GPU nem barátkoztak meg elsőre, a cég javít.

Február 9-én mutatta be a Samsung a Galaxy S22 Ultrát, melynek hivatalos értékesítése február 25-én kezdődik. A tesztkészülékek azonban már megérkeztek, Bone123 tollából a Mobilaréna elemzése is olvasható az eszközről. Ahogy Bone, úgy más tesztelők is észrevették, hogy a kezelőfelület gyakran apróbb akadásokat, döccenéseket produkál, sőt volt olyan, akinél ennél durvább hibák is előjöttek, például egy random szürke pixelekből álló sáv jelent meg a lezárt kijelzőjén.

Hirdetés

 

A Samsung elismerte a hibát és azt közölte, hamarosan javítja egy szoftverfrissítéssel. A megjelenítési problémákat az hozhatja elő az S22 Ultrán, ha a telefon képernyőjének felbontását maximumra (WQHD), a képernyő megjelenítési módját pedig természetesre állítja a felhasználó. Én utóbbit használom a saját S10+ telefonomon, így a tesztre érkezett S22+ telefonon is ezt állítottam be, amivel én is tapasztaltam furcsa akadásokat, de csak akkor, ha a Samsung által előre telepített animált háttérkép volt a lezárt kijelzőn.

A dél-koreai gyártó azt kéri a készüléket megvásárlóktól, hogy a szoftverfrissítés érkezésééig vegyék lejjebb a felbontást és a természetes megjelenítési módot állítsák át élénkre.

Előzmények

Hirdetés