Január végén érkezik a Pebble

Hosszas huzavona után tegnap végre fény derült a Pebble névre hallgató okosóra érkezésének időpontjára. Az eredeti tervek szerint szeptember folyamán indult volna a rendelések kiszállítása, ám különféle nehézségek miatt sokat csúszott a megjelenés. A csapat tegnap magyar idő szerint este hétkor tartott sajtótájékoztatóján viszont kiderült, hogy az első csomagokat január 23-án indítják útnak, a vásárlók a regisztrálás időpontjának megfelelő sorrendben kerülnek kiszállításra. Az eddigi, összesen körülbelül 150 ezres darabszámú előrendeléseket körülbelül két hónap alatt tervezik teljesíteni.

Egy speciális óráról van szó, amely Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztatható az Android (2.3+) vagy iOS (5.0+) alapú eszközökhöz, melynek köszönhetően néhány funkciót magán az órán érhetünk el. Ilyen például az SMS-ek, emailek és Facebook-üzenetek olvasása, az egyéb értesítések megjelenítése és a zenelejátszó vezérlése. A tervezett funkciók között megtalálható a Runkeeper- és a Freecaddie-integráció, valamint egy teljeskörű fejlesztőkörnyezetet is ki szeretne adni a csapat, mellyel Pebble-appokat lehetne készíteni. Az SDK jelenlegi verziója (mely egyébként még nincs publikálva, jelenleg a zárt tesztelés zajlik) egyelőre csak úgynevezett Watchface-ek gyártását teszi lehetővé. Ez magyarra nagyjából az óralap szóra fordítható le, segítségükkel bármikor lecserélhetjük az idő jelzésére szolgáló felületet.

Maga az óra vízálló, a szíj 22 milliméteres (bármikor lecserélhető egy kompatibilis példányra), öt színben (fekete, fehér, piros, narancssárga, szürke) lesz kapható. Az előlapon egy Sharp gyártmányú fekete-fehér e-paper kijelző csücsül, a felbontása 144 x 168 képpontos, a képátló 1,26 hüvelykes. Az oldalán négy gomb csücsül, melyekhez egy vibramotor, egy háromirányú gyorsulásérzékelő és Bluetooth (2.1 és 4.0 LE) társul. A beépített akkumulátorral körülbelül egy hétig megy egy feltöltéssel.

A projekt a Kickstarteren indult tavaly tavasszal (pontosabban április 11-én), a starthoz 100 ezer amerikai dollárra volt szüksége a csapatnak. Az ötlet annyira megtetszett a Kickstarter-közösségnek, hogy összesen több, mint 10 millió dollárral támogatták a Pebble-t. További információért és a rendelésért a hivatalos oldalt ajánljuk, az ára 150 amerikai dollár.

Azóta történt

Hirdetés