Nem tervez több mobilchipet a Xiaomi?

Egészen konkrétan az okostelefonos chipsetek terveit teheti félre a Xiaomi, helyettük a perifériákra és BT, RF chipekre koncentrálhat.

Teljesítmény, szoftveroptimalizáció és nyereségesség oldaláról is előnyt élveznek azok a gyártók, amelyek nagy számban használnak saját fejlesztésű komponenseket, és az Apple az A-chipekkel, a Samsung az Exynosszal, valamint a Huawei a HiSilicon lapkákkal nagyobb kontrollal rendelkezik mobiljai alkatrészei felett, mint a piac többi szereplője. Logikus lépésnek tűnt a gyorsan fejlődő Xiaomi részéről a Mi 5c-t a házi fejlesztésű Surge S1-gyel felszerelni, ám ez a készülék maradt az egyedüli, amelyik saját tervezésű SoC-t kapott, melynek nem érkezett folytatása, a GizChina pedig úgy tudja: letett efféle projektjeiről a gyártó.


[+]

Készülőfélben volt ugyan a Surge S2, ám az nem jutott el egyetlen készülékig sem, jelenleg pedig főleg Qualcomm hardver lelhető fel a Xiaomi és a kapcsolódó brandek termékeiben, néha MediaTek SoC-t bevetve. A Xiaomi iparági pletykák szerint ugyanis más projektekre, így Bluetooth LE és RF chipekre, illetve perifériákra és kiegészítőkre fókuszál. Egyébként is nagyobb sikereket ért el a gyártó vezetékes és vezetékmentes gyorstöltés frontján.

Néhány éve ismeretlen gyártóként bukkant fel a Xiaomi, ma már az egyik legelismertebb az androidos mezőnyben
A Xiaomi Mi 5c Surge S1 SoC-vel [+]

A Xiaomi egyébként számos félvezető vállalatba fektetett be az elmúlt években, ilyen a VeriSilicion Holdings Co Ltd., az ASR Microelectronics vagy az OnMicro Coporation, ám ezeknek nem kifejezetten a mobil SoC-k fejlesztése a profilja. A gyártó egyébként nem is telefonjai, hanem tartozékai és egyéb elektronikus termékei, szolgáltatásai révén termeli profitjai nagy részét, így logikus azok hardvereit és kevésbé összetett komponenseit házilag fejleszteni.

Előzmények

  • MWC-n jöhet a Xiaomi Surge S2

    A kínai gyártó második saját, felső-közékategóriás rendszerchipje mutatkozhat be Barcelonában.

  • Xiaomi Mi 5c - a legújabb kínai hullám

    A Surge S1 lapkával együtt debütált a felső-középkategóriás készülék, a remek minőség és a hozzá tartozó, barátságos árcímke megvan, a B20 és a kiemelkedő üzemidő azonban nincs.

Hirdetés