Hirdetés

Ismét csúszik a csúcs-Nokia bemutatása

Januárban még a frissebb rendszerchipet vártuk a csúcsmobilhoz, mostanra azonban a vírussal együtt biztossá vált, hogy legalább 2020 második félévre csúszik a 9.3 PureView.

Hirdetés

A 9-es sorozatú, azaz csúcsot képviselő Nokia mobilok valahogy nem a pontos bemutatóikról híresek, már az előző, eredeti széria is rengeteget csúszott, és most úgy tűnik, hogy az utód is masszív késést fog felhalmozni.


A Nokia 9 PureView döbbenetesen jó felvételeket ígért, ám nem zavart sok vizet a kameramobilok között [+]

Korábban volt már szó némi csúszásról, a januárban még 9.2 néven rebesgetett mobilt először a rendszerchipje miatt hozták hírbe a késéssel, Snapdragon 855+-ról 865-re ugrott ekkor a várható Qualcomm SoC típusa, most viszont a koronavírus-járvány miatt említenek késést, így leghamarabb 2020 második felére várhatjuk az immár, harmadik generációs szinkronban 9.3 néven várható mobilt. A készülék pontos adatait egyelőre még senki nem tudja, viszont egyre többen tippelik, nyilván 5G-s modell lesz Android 10-zel, várhatóan alumínium kerettel és Gorilla Glass 6-os elő- és hátlapi üveggel, viszont a 9-esnél visszafogottabb megjelenésű hátlapi kamerarendszerrel. Mindeddig azonban jó eséllyel a Snapdragon 765 lesz a legfrissebb és legerősebb rendszerchip, amit Nokia mobillal, méghozzá a 8-as szériával meg lehet majd vásárolni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés