iPhone 9 elhalasztva, az iPhone 12 is késhet

Beszállítói késedelmek és a csökkenő vásároló kedv miatt is hónapokat csúszhat az iPhone SE folytatása, figyelmeztetnek az elemzők. Az iPhone 12 is érintett.

Az Apple március 31-ére tervezte következő termékbemutatóját a kaliforniai Apple Park egyik előadótermében, a Steve Jobs Theaterben, ám mivel Szilícium-völgy is érintett a SARS-CoV-2 vírus gyors terjedésében, ez az esemény természetesen elmarad. Itt mutatkozott volna be a legtöbb szakértő szerint az iPhone 9, nagyjából iPhone 8 küllemmel és méretekkel, ami visszahozná a relatív kompakt kategóriát az Apple mobilcsaládjába, ám a készülék premierje hónapokat csúszhat, írja a Bloomberg, Elliot Lan beszállítói szakember információi alapján.

Ilyen lehet az iPhone 9
Ilyen lehet az iPhone 9 (forrás: OnLeaks / iGeeksblog) [+]

Két okra vezethető vissza a csúszás, amit az Apple természetesen nem erősített meg, hiszen a készülék létét sem ismerte még el. Az elmúlt hetekben egyfelől késésekkel kellett számolni a kínai beszállítók részéről, és a Foxconn is csak március végétől számít a teljes termelési kapacitás visszaállítására. Másfelől a kínai mobileladások bezuhanása mutatja, hogy válsághelyzetben mennyire csökken a telefonok iránti kereslet, és Ázsiához most csatlakozik a világ többi része a vírus negatív hatásait illetően.

Az iPhone 12 a PhoneArena elképzelései szerint
Az iPhone 12 a PhoneArena elképzelései szerint

Wamsi Mohan elemző szerint az idei Apple modellek startja erősen függ a beszállítók és a gyártósorok április-májusi helyzetétől, azt pedig a PhoneArena teszi hozzá, hogy az iPhone 12 család is késhet hasonló okokból, illetve a megfelelő tesztelés hiányában, amit komoly utazási korlátozások nehezítenek. Mindez persze spekuláció, ám 2020-ra biztosan rányomja a bélyegét a járvány és a vele járó gazdasági visszaesés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Próbagyártáson az iPhone 9

    Közel az iPhone SE folytatásának a startja, melynek kedvező árazása adhat az Apple telefonoknak lendületet.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

Hirdetés