Volt már Plus, Pro, Ultra, Max, jöhet a VIP!

A hogyan adjunk minél hülyébb nevet egy telefonnak verseny győztese májusban: Infinix!

Többször szóba került mostanában a szerkesztőségben, hogy a Sony milyen bonyolult módon nevezi el a termékeit, ami abból a szempontból igaz, hogy mezei vásárló, legyen mondjuk János, nem feltétlenül fogja tudni, mit takar a WH-1000XM5 nevében a WH, az 1000X és az M5, meg azt sem, hogy így kell tagolni. Pedig mindnek van valami - a Sony szerint teljesen egyértelmű - jelentése. Telefon fronton valamivel egyszerűbb János helyzete, ha Sony-t akar, mert ott a Pro vonal alatt a fordított arányossággal eligazodhat: minél kisebb a készülék nevében a szám, az adott telefon annál magasabb pozíciót foglal el a palettán. De ha feltételezett Jánosunk más gyártónál nézelődik, hát akkor is sok sikert és minimum egy segítőkész eladót kívánunk neki a sok Plus, Pro, Pro+, Max, Ultra közötti eligazodáshoz.

Teoretikus János, ahogy azon töri a fejét, hogy a VIP, az Ultra vagy a Pro+ a jobb készülék?
Teoretikus János, ahogy azon töri a fejét, hogy a VIP, az Ultra vagy a Pro+ jelzős a jobb középkategóriás készülék? [+]

Teoretikus Jánosnak olyan szempontból egyébként talán szerencséje van, hogy nem Afrikában vagy Ázsiában kell telefont választania, ott ugyanis az Infinix Mobile nevű, a Transsion Holdinghoz tartozó márka bevezetett egy új jelzőt: VIP. A főleg az észak- és közép-afrikai piacon domináns cég ma két új telefont jelentett be, a Note 12-t és a Note 12 VIP-t, utóbbi pedig, mint neve is mutatja, nagyon fontos készülék a gyártónak, hisz jelenleg ez a csúcskészülékük.

Bár a termékoldal egyik fotója szerint iOS fut az Infinix Note 12 VIP-n, azért ezt érdemes fenntartásokkal kezelni...
Bár a termékoldal egyik fotója szerint iOS fut az Infinix Note 12 VIP-n, azért ezt érdemes fenntartásokkal kezelni... (forrás: Infinix) [+]

A Very Important Phone 120 Hz-es kijelzőt, 108 megapixeles kamerát és 120 wattos vezetékes töltést kínál, mindezt igazán VIP ultra-chic külsővel. Utóbbit nem én találtam ki, szó szerint ez van a termékoldalon (angolul), mert a cég magyarázata szerint a sportautók ihlette kialakítással stílust, kifinomultságot és kiváló teljesítményt kínál a mobil. A 7,89 milliméter vastag, 198 grammos készülék szerintem mondjuk külsőre olyan, mint egy Poco X4 Pro 5G. Ami viszont fontosabb: 18 hőmérsékletszenzor dolgozik a Note 12 VIP-ban, amiknek hála a 120 wattos töltés mellett sem forrósodik fel a telefon, és 800 töltési ciklus után is képes megtartani az aksi eredeti kapacitásának 85%-át.

Hangzatos marketinges jelzőkből nincs hiány!
Hangzatos marketinges jelzőkből nincs hiány! (forrás: Infinix) [+]

A megjelenítő 6,7 hüvelyk átlójú, 10 bites AMOLED panel FHD+ felbontással, a DCI-P3 színskála teljes lefedésével, 120 Hz-es frissítéssel és 360 Hz-es érintési mintavételezéssel. Alatta a 12 nanométeres MediaTek Helio G96 dolgozik (CPU: 2 x A76 mag és 6 x A55 mag, GPU: Mali-G57 MC4), ami teljesen korrekt alsó-középkategóriás lapka, a Realme 8i-ben például a Mobilarénánál is megfordult már. Mellé 8 GB rendszermemória jár az Infinixben, amihez a rendszer a háttértárból le tud csípni még 5 GB-ot. A mobilon Android 12 alapú XOS 10.6 fut, ami leginkább a MIUI-ra hasonlít a képek és a termékoldalon kiemelt funkciók alapján.

Infinix Note 12 VIP
Infinix Note 12 VIP (forrás: GSMArena) [+]

A főkamera 108 megapixeles (f/1,75, 1/1,67”, 9:1-es binning), a másodlagos kamera 13 megapixeles (f/2,2) ultraszéles, a harmadik hátlapi kamera pedig 2 megapixeles (f/2,4) és a mélységadatokért felel. A képalkotó rendszert LED villanó, lézeres autofókusz és egy 16 megapixeles előlapi kamera egészíti ki. Az Infinix a Note 12 VIP-t 110 ezer forintnyi összeg környékén kínálja ázsiai és afrikai piacokon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés