Íme, a Pixel 6-ok processzora benchmark teszten!

5 nanométeres gyártástechnológia, két nagyon erős Cortex-X1 mag különleges elrendezésben, de vajon mit tud a Geekbench szerint a többi csúcshardver ellen?

A Google első, saját néven futó mobil rendszerchipje, a Tensor sok érdekességet rejt: egyrészt, a nagyon erős és nagyon modern Cortex-X1 processzormagjából kettőt is kapott 2,8 GHz-en, ami korábban nem látott együttállás ebben az iparban, viszont mellette a másik páros a viszonylag visszafogott és régi Cortex-A76, 2,25 GHz-es órajellel. Ezek mellé a négy darab Cortex-A55 az energiahatékonyságot segíti, a nagyon fejlett, 5 nanométeres Samsung gyártástechnológia pedig szintén sokat segít abban, hogy a Pixelek komolyabb erőforrások használata mellett se fogyasszanak túl sokat.

A Pixel 6-ok eredményei [+]

Papíron minden nagyon jól hangzik, de hogy teljesít a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro a konkurens csúcshardverekkel szemben, ha a CPU kapacitását teszteljük? A Geekbench 5 megmutatja: 1043 és 2855 pontos értékek szerepelnek a Pixel 6 Pro esetén, míg a sima Pixel 6 számai 1030 és 2812 pontosak, természetesen mindenhol a kisebb szám utal az egymagos teljesítményre, a nagyobb pedig a többmagosra. Összehasonlításképpen a Black Shark 4 Pro a maga Snapdragon 888-as chipjével 1116 és 3741 pontokat prezentál, a Galaxy S21 Ultrában lévő Exynos 2100 pedig 1055-öt és 3302-t.

Összehasonlításképpen a Black Shark 4 Pro és az S21 Ultra (Exynos) eredményeÖsszehasonlításképpen a Black Shark 4 Pro és az S21 Ultra (Exynos) eredménye Összehasonlításképpen a Black Shark 4 Pro és az S21 Ultra (Exynos) eredménye [+]

Tehát: ami az egymagos teljesítményt illeti, a Pixel 6-duó simán állja a sarat a legkomolyabb androidos hardverekkel szemben is, viszont a többmagos teljesítményben valamelyest elmarad azoktól, főleg a Qualcomm chipjével szemben van komoly hátránya. A Mali-G78 MP20 grafikus egység viszont már komolyabban állja a sarat, a 3DMark-féle Wild Life Extreme tesztjén a korai tesztelők egy része 1800 alatti pontszámról értekezett, mások 2000 fölötti számokat mutogatnak, a lényeg viszont, hogy ez egyértelműen az idei androidos csúcsmobilok szintje, 2000 fölött leginkább a Huawei Mate 40 Prót és egy-két hasonló eszközt lehetett eddig látni.

Előzmények

Hirdetés