Így képzeli el a WindowsCentral a Lumia 950 XL-t

A WindowsCentral összefoglalta, amit eddig tudunk a Microsoft közelgő csúcskészülékeiről. Azt maga Satya Nadella ismerte el, hogy már készülnek az új Windows 10-es mobileszközök, és a jövőben három alapvető kategóriában, kevesebb eszközzel próbálnak a Microsoft operációs rendszerének teret nyerni. Annyit eddig is tudtunk, hogy valószínűleg egy okostelefon és egy phablet is készül a zászlóshajó kategóriában, arról viszont csak a napokban kezdtek el pletykálni, hogy azokat Lumia 940 és 940 XL helyett 950 és 950 XL-nek hívhatják majd.

A WindowsCentral szerint „okos védőtok” és stylus is vásárolható lesz az új Lumia csúcskészülékek mellé
A WindowsCentral szerint „okos védőtok” és stylus is vásárolható lesz az új Lumia csúcskészülékek mellé [+]

A Lumia 950 belsős neve állítólag Talkman, és a szóban forgó készülék polikarbonát borítást kap, amely 5,2 hüvelykes, OLED típusú, QHD felbontású megjelenítőt fog majd közre. A készüléket a hatmagos Snapdragon 808 hajtja 3 GB RAM-mal, 32 gigabájtos belső tárolóval, 5 megapixeles előlapi és 20 megapixeles hátlapi kamerával. A telep 3000 mAh-s lesz, a Lumia 950 pedig a Qi szabványú vezetékmentes töltést is támogatni fogja. Nem marad ki a microSD foglalat, a Windows Hello szolgáltatáshoz pedig infrás retinaolvasó is jár. A készülék matt fekete és fehér változatokban lesz megvásárolható.

Ilyennek képzeli el a kém- és belső információk alapján a közelgő Lumia phabletet a WindowsCentral
Ilyennek képzeli el a kém- és belső információk alapján a közelgő Lumia phabletet a WindowsCentral [+]

A Cityman, vagyis a Lumia 950XL igen vékony (7-8 milliméter) és „szexis” lehet, és ugyancsak fekete vagy fehér plasztik boríthatja. A kijelző ellenben 5,7 hüvelykre nő, bár a QHD flebontás és az OLED technológia nem változik. A készülék, amelyet az eddigi pletykák és belső információk alapján igencsak szögletesnek képzel el a WindowsCentral (lásd az általuk készített fenti renderképet) Snapdragon 810-es SoC-t kaphat, ugyancsak 32 GB belső tárolóval és 3 GB RAM-mal. Az 5 és 20 megapixeles kamerafelbontás marad, akárcsak a retinaolvasó, a Qi töltés és az USB-C csatlakozás, a telep viszont 3300 mAh-ra növekedhet. A készülékekhez több kiegészítő és érkezhet, így kör kivágású „okos védőtok” és stylus. A fenti oldal nem tartja kizártnak, hogy a két eszköz már szeptemberben, a berlini IFA-n megmutatja magát, az értékesítés viszont csak októberben vagy novemberben kezdődhet meg. Nyilván addig a mobilos Windows 10-nek is el kell készülnie.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés