IFA 2024: Van értelme hőkamerát rakni egy tabletre?

Nem tudjuk biztosan, de az Ulefone Armor Pad 4 Ultra Thermal pont ezt kínálja azoknak, akiknek szüksége lenne rá.

Hirdetés

Kint volt az Ulefone standján az Armor Pad 4 Ultra Thermal nevű 5G-s táblagép is a berlini IFA-n. A gyártó strapabíró tabletjei amellett, hogy ütés- és vízálló külsővel rendelkeznek, általában valami extra funkciót is kínálnak, legyen az nagyon erős fényű lámpa vagy 33 280 mAh-s akkumulátor. Akár a kettő együtt. Az Armor Pad 4 Ultra Thermal hőkamerával próbálkozik úgy, hogy mellette a hátlapon megmaradt a 483 LED-es 1100 lumen erősségű lámpa is. Ennek kapcsolására külön gomb van a tablet oldalán, de találni pogo pines kiegészítő csatlakozót és menetet a hátlapra erősíthető 9 wattos hangszórónak is. Utóbbi nem alaptartozék, hanem a tablet mellé külön megvásárolható extra. Szintén külön megvásárolható kézi tartós vagy nyakba akasztós heveder, autós tartó is.

A hangszórós kiegészítőre csatlakoztatva
A hangszórós kiegészítőre csatlakoztatva [+]

Az Armor Pad 4 Ultra Thermal a MediaTek Dimensity 6300-at használja, így 5G-képes tablet, 8 GB RAM és 256 GB tárhely van benne, de utóbbi bővíthető microSD-vel. A hardver nagyon hasonlít az IFA-n bemutatott Armor Mini telefonéhoz. A tablet viszont jóval nagyobb, 10,36 hüvelykes IPS LCD kijelzőjével (2000 x 1200 pixel), amit Gorilla Glass 5 edzett üveg fed. A 835 grammos készülékház IP68 / IP69K és MIL-STD-810H minősített, tehát bírja a port, vizet és leejtést is.


[+]

A hátlapon van egy 50 MP-es Samsung GN1-es érzékelővel szerelt kamera és mellette egy ThermoVue hőkamera 160 x 120-as felbontással. Ez ugyanaz a hőkamera, amit a telefonjaiban is használ az Ulefone, tehát 25 Hz-es, 50 mK alatti érzékenységű és 3 Celsius-fokon belüli hibahatárral dolgozik. A tablet elején egy 32 MP-es Samsung GD1-es érzékelővel szerelt kamera kapott helyet, ez is ismerős a márka telefonjaiból.


[+]

A beépített akkumulátor 11 800 mAh-s, amit az USB 2.0-s Type-C csatlakozón át 33 wattal lehet tölteni. Az Ulefone szerint akár 64 órányi folyamatos telefonálós-konferenciázós használatra is elég a tabletbe szerelt telep, készenlétben pedig akár 600 óránál többet is elvan. Van beépített ujjlenyomat-leolvasó, kétsávos Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, beépített GNSS rendszer GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo támogatással és digitális iránytűvel. A hátlap alatt megtalálni az NFC-t is, van 3,5 mm-es csatlakozó és HDMI is a tablet oldalán. Két nanoSIM és microSD is fér a tabletbe, a pogo pines csatlakozón keresztül pedig az Ulefone kiegészítői (endoszkóp, kamera) csatlakoztathatók.

A tablet és a sima Armor Pad 4 Ultra — ami ugyanezt kínálja, csak hőkamera nélkül — Android 14-es rendszerrel érkeznek az ősz folyamán a piacra, egyelőre áruk nincsen.

Előzmények

Hirdetés