IFA 2022: Minden almát vízállóra csomagol a Catalyst

Az Apple kiegészítői közül a Watch, az AirTag és az AirPods is megkapja a nekik járó védelmet.

Az IFA kvázi nulladik napjának végét a Showstoppers esemény zárta, ahol kisebb és nagyobb gyártók, márkák mutatták be saját termékeiket. Az egyik stand a Catalyst nevű cégé volt, akik az iPhone 4 óta gyártanak ütés- és vízálló tokokat az Apple telefonjaihoz, jelenleg a 13-as széria a legfrissebb, de a cég képviselője biztosított róla, hogy a jövő heti iPhone 14-es premiert követően egy nappal már rendelhetők lesznek azokhoz a készülékekhez is a tokok.

Ütésálló tok iPhone 13-ra.Ütésálló tok iPhone 13-ra. Ütésálló tok iPhone 13-ra. [+]

Hazánkban az Alza és az iStyle kínálatában is elérhető a kiegészítő, de a cég európai raktárról szállít a Catalystcase.eu-n közvetlenül nekik leadott rendelésekből. A Vibe tok mágneses, így azzal a MagSafe kiegészítők simán használhatók. Az Influence fantázianevet viselő darab széle világít a sötétben, a hangszórókat pedig felerősíti. A Total Protection pedig nevéből kitalálható módon teljes védelmet nyújt ütések, por és víz ellen is, ezt volt alkalmunk saját telefonra felpróbálni is.

Total Protect védőtok egy iPhone 13 Pro mobilon.Total Protect védőtok egy iPhone 13 Pro mobilon. Total Protect védőtok egy iPhone 13 Pro mobilon. [+]

A tok hátlapját kell lefeszíteni a megfelelő pontból ahhoz, hogy a telefont bele tudjuk tenni. Arra figyelnünk kell, hogy a némító kapcsoló megfelelően kerüljön be a tekerhető gombba, de egyébként könnyen bepattan a helyére a telefon. A Catalyst szerint használható tokjuk fóliákkal is, nekem a saját telefonomon levő üvegfólia kicsit felnyomta a tokon található érintésérzékeny felületet, így nem volt tökéletes, de egy fólia nélküli iPhone-nal meg igen, amiből arra következtetek, hogy az én üvegfóliám volt a ludas. A kamerák a lencsék elé kerülő extra réteg plexi miatt kicsit gyengébb képminőséget fognak adni, a hangszórókat viszont nem fojtja el a tok.

Apple Watch 7-hez is készül extra védelem.Apple Watch 7-hez is készül extra védelem. Apple Watch 7-hez is készül extra védelem. [+]

A gombok cserélhetők más színűre, ezeket külön lehet megvenni, a tok alján a Lightning csatlakozót gumi ajtó védi, a tok alsó sarkán pedig van hely csuklópántot vagy karabinert rögzíteni. A hátlap átlátszó, tapasztalataink szerint ahhoz gyenge, hogy MagSafe tartozékot megtartson, de a vezetékmentes töltést simán átviszi.

Az AirPods tok is légmentesen bezárható, így vízálló.Az AirPods tok is légmentesen bezárható, így vízálló. Az AirPods tok is légmentesen bezárható, így vízálló. [+]

A gyártó szerint tíz méter mélységig kibírja az iPhone, ha ilyen tokban kerül vízbe, az AirPods-tokra azonban 100 métert ígérnek, ugyanígy az Apple Watch-ra. A tömítőgyűrűk mindegyik kiegészítőben kivehetők és cserélhetők, tisztíthatók. Van még a gyártó kínálatában AirTag-védő is, ezt például kutyák nyakörvére ajánlják, mert így a nyomkövetőben nem tesz kárt sem a víz, sem a por.

AirTag egy nyakörvön.
AirTag egy nyakörvön. [+]

Az IP68-as minősítés mellett a tokok teljesítették a MIL-STD-810G katonai strapabírósági standardot is. Gyors benyomásaink alapján amennyiben az ember gyakran kerül olyan helyzetbe, ahol telefonja hatványozottan ki van téve leesésnek, ütéseknek, víznek, pornak, érdemes megnézni, mit kínál a Total Protect még úgy is, hogy bumszli lesz tőle a készülék. Az ár viszont húzós, 90 eurót kér el érte a gyártó, a hazai forgalmazóknál is bőven 40 ezer forint felett van, a csak ütésálló tokok viszont már kedvezőbb, 12 - 16 ezer forint közötti összegért mennek.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

Hirdetés