IFA 2019: Megjött a ROG Phone II Európába

A gamer okostelefon második generációját Ázsiában mutatták be először, az európai premiert Berlinben tartotta az ASUS.

Hirdetés

Az ASUS tavaly a ROG Phone nevű termékével beleállt a gaming vonalba okostelefonos fronton is. Mivel a ROG brand alatt már régóta csinálnak gamer gépeket és perifériákat, ezért meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkeznek, ennek megfelelően már az első ROG Phone is elég egyedi termék lett rengeteg kiegészítővel és extrával, a cég pedig úgy látta, hogy ez egy jó irány, ezért kijöttek a második generációval, amit Tajvanon mutattak be, mert az elsődleges piac az ázsiai, ott sokkal jobban pörögnek ezek a termékek.


[+]

A bemutatón mi is ott voltunk és írtunk is sokat az újdonságról, amely az egyik első okostelefon Snapdragon 855 Plus chipsettel, fejlesztettek a kamerán, kapott a ROG Phone II egy óriási akkumulátort, nincs notch, van 3,5 mm-es jack csatlakozó, ismét megvannak a speciális kiegészítők és továbbra is roppant egyedi külsővel rendelkezik a termék. Már ezen a bemutatón is tudni lehetett, hogy az európai premiert a berlini IFA kiállításra időzítik, ami meg is történt. Keletkezett egy Ultimate Edition nevű verzió is, amely más színben jön, 1 TB tárhelyet kapott és egy fejlesztett modemet, amellyel 2 Gbps sebességet lehet elérni 4G hálózaton - ha és amennyiben a hálózat is képes rá. Ez később érkezik és némiképp drágább is lesz, mint a normál ROG Phone II.


[+]

A legfontosabb kérdés persze az árazás volt, a ROG Phone II magyar árát ugyan még nem tudjuk, de az európait igen, ez 899 euró, ebben benne van az elődmodellhez hasonlóan a hátlapra pattintható hűtőventilátor is. A többi tartozék árát egyelőre nem tudjuk, de mire piacra kerül a termék, addigra ezek is ismertek lesznek. Az Ultimate Edition 1199 eurót kóstál majd.

A piacra lépés is küszöbön áll, ha minden jól megy, akkor a ROG Phone II szeptember második felében már hazánkban is elérhető lesz, akinek hamarabb fáj rá a foga, az az ASUS online áruházából már mától megrendelheti. Részletes tesztünk pedig hamarosan érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés