IFA 2015: Kipróbáltuk az Archos egyik gyémántját

Az Archos az utóbbi időben több újdonságot is bejelentett, a házon belüli csúcsmodell szerepkörét például a Diamond Plus vette át. Az IFA kiállításon viszont csak ennek a készüléknek a visszafogottabb variánsát, a Diamond S-t sikerült lencsevégre kapnunk, a többit nem hozta el a francia vállalat. Az új gyémánt 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású Super-AMOLED kijelzőt kapott, melynek jó a fényereje és Gorilla Glass 3 üveg védi az esetleges sérülésektől.

Archos Diamond S
[+]

A hardveres erőforrást a 64 bites Qualcomm Snapdragon 615 chipset biztosítja, a munka oroszlánrészét pedig az 1,5 GHz-es nyolcmagos processzor látja el. Az alkalmazások futtatását 2 GB rendszermemória segíti, grafikus téren pedig az Adreno 405-re lehet számítani. A fényképezés szerelmesei a 16 megapixeles kamerában élhetik ki magukat, aki előlapi képeket készítene, az az 5 megapixeles előlapi szenzorra számíthat.

Archos Diamond S
[+]

Az üveg elő- és hátlappal felvértezett, 2300 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező mobilban WiFi, GPS, Bluetooth és LTE támogatás is található, de ami a legjobb, hogy a két SIM duál aktív, vagyis képesek egyszerre lógni a hálózaton még akkor is, ha az egyikről hívást kezdeményezünk (azért a kiírást akkor hisszük el, ha majd leteszteltük a telefont). A Diamond S kezdőára 229 euró, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 72 ezer forintba kerül.

Archos Diamond S
[+]

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés