IFA 2014: Az Xperia Z3 sem maradt kistestvér nélkül

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Sony is egy viszonylag nagyszabású sajtóeseményt tartott, melyen többek között a legújabb csúcskészüléküket is bemutatták. Az Xperia Z1 idejében a Sony készített belőle egy kisebb modellt, a Z2 esetében viszont ezt nem lépték meg, így várható volt, hogy Z3-nál megint történni fog valami. A bemutató során lehullott a lepel az Xperia Z3 Compactról, mely a zászlóshajó visszafogottabb méretekkel, de hasonló tudással rendelkező variánsa.

Sony Xperia Z3 Compact elölről
[+]

A Z3 Compact lényegében a mobilpiac legerősebb – mai trendekhez képest – kisméretű kijelzővel szerelt okostelefonja lett. Hogy pontosak legyünk, a telefonban egy 4,6 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású, Triluminos technológiával és X-Reality motorral megtámogatott megjelenítő kapott helyet. Hardveres téren a választás a Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) chipsetre esett, melyben a munka oroszlánrészét a négymagos, 2,5 GHz-re skálázott processzor végzi, a grafikus gyorsításért pedig az Adreno 330 felel. A rendszermemória 2 GB, a belső tárhely pedig 16 GB, utóbbit akár 128 GB-os microSD kártyákkal is bővíteni tudjuk.

Sony Xperia Z3 Compact elölről
[+]

Kamerák terén is a nagytestvérre ütött a Z3 Compact, a hátlapra egy 20,7 megapixeles, 1/2,3" apertúrájú, G lencsékkel rendelkező fényképezőgépet szereltek, mellyel akár 4K felbontású videókat vehetünk fel. Az előlapi fotózást a 2,2 megapixeles kamera biztosítja, mely maximálisan Full HD kisfilmek rögzítését teszi lehetővé.

A 127 x 64,9 x 8,6 milliméteres dimenziókkal és 129 grammos tömeggel megáldott újdonság fekete és fehér színben lesz kapható, a vízzel és porral szembeni ellenállást az IP68 védettség biztosítja. A 2600 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott, Android 4.4.4 KitKatet futtató Z3 Compact ősszel érkezik Európába, méghozzá 500 eurós, vagyis körülbelül 157 ezer forintos áron.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés