IFA 2013: Októberben kerül piacra az Alcatel One Touch Hero

Hirdetés

Telefonos fronton egyértelműen az One Touch Alpha lesz a karácsonyi időszak legfontosabb készüléke az Alcatelnél, azonban az IFA 2013 kiállításon egy másik eszközüket is megcsodálhatta a nagyközönség; sőt, akár ki is próbálhatta, hiszen a 4,7 hüvelykes telefonjukkal ellentétben ezt nem rejtették búra alá. A One Touch Hero a maga 6 hüvelykes, Full HD felbontású IPS-kijelzőjével egy ingoványos területen mozog az okostelefonok és a táblagépek között, de mivel mostanában ez divat, nem csoda, hogy nem akartak kimaradni a buliból.

A Herót egy négymagos, magonként 1,5 GHz-es órajelű SoC hajtja majd meg, melynek pontos típusa egyelőre nem ismert, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy MediaTek megoldásról van szó. A sok RAM-ot kedvelő felhasználók számára örömteli hír lehet a 2 GB-nyi kapacitás, belső tárhelyből pedig 8 vagy 16 GB-os verziót lehet majd választani. A hátlapra 13 megapixeles kamera került, melynek minősége egyelőre ismeretlen, de mivel a gyártó szemmel láthatóan szeretne felzárkózni a piac vezetőihez ebből a szempontból, érdekes lesz októberben kipróbálni, hogy ezen a téren mit is nyújt az Android 4.2-vel érkező óriásgép.

A tartozékok terén innovatívnak mondható az e-ink kijelzős tok ötlete, melynek segítségével erősen redukálható lesz a fogyasztás, ha a tulajdonos nem játszani, csak e-köynvet olvasni szeretne. Ez persze nem lesz gyári tartozék, ceruzát viszont alapértelmezésben kapunk majd hozzá, de annak tudása egyelőre szintén rejtély.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés