Idén már 180W lesz a maximális töltésteljesítmény

Az Infinix által fejlesztett 180 wattos Thunder Charge még ebben az évben piaci forgalomba kerül.

Az Infinix errefelé, már ha egyáltalán valamiről, akkor leginkább a harmadik világbeli piacokra szánt nagyon alapszintű Android Go okostelefonokról (amik papíron nem is tűnnek olyan rossznak) és az érdekes termékmegnevezésről ismert, pedig elég komoly erőfeszítéseket tesznek például a töltéstechnológia terén, nem is eredménytelenül. A tavaly demózott 160 wattos Ultra Fast Charge gyorstöltésből nem lett termék, de a most bemutatott 180 wattos Thunder Charge már idén elérhető lesz.

A cél az volt, hogy egy 4500 mAh kapacitású telepet mindössze 4 perc alatt 50%-ra lehessen tölteni, ami egyébként csak egyetlen perccel jobb menetidő, mint amit a Realme GT Neo3 150 wattos gyorstöltője produkálni tud. Furious módban maximális teljesítmény ez mellett megy is az Infiniy töltőrendszerének, de a Thunder Charge-dzsal várható készülék esetében ugyanúgy opció lesz a Normal töltésmód, mint a nemrég bemutatott Infinix Note 12 VIP esetében.

A Thunder Charge kompatibilis készülékek két darab sorba kötött 8C akkumulátoregységet használnak, így mindkét telepnek 90 wattal kell elbánnia, ami még mindig meglehetősen sok, ezért az Infinix 111 hardveres és szoftveres trükköt vet be a hőmérséklet- és feszültségszabályozásra, az elektromos interferencia kezelésére, a konverziós hatékonyság növelésére, ami 99%, és speciális elektródaszerkezetet a telep belső ellenállásának 50%-kal való csökkentésére. Mindez eredményezett is egy TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System minősítést.

A Type-C USB portban összesen 20 hőmérsékletérzékelő dolgozik, ezek feladata többek között az, hogy a készülék hőmérsékletét 43 °C alatt tartsa, megakadályozva így a telep amortizációját. A rendszer értelemszerűen csak megfelelő kábellel hajlandó maximális teljesítményen dolgozni, ezt egy dedikált chip biztosítja, ami ellenőrzi a kábel hitelesítését. A Thunder Charge természetesen használható harmadik féltől származó kábellel és nem Thunder Charge szabványú készülékekkel is, de ilyen esetben a töltésteljesítmény maximuma 60 vagy 100 wattra csökken. Az első Thunder Charge rendszerrel érkező készülék egy egyelőre meg nem nevezett csúcsmodell lesz, amit még indén bemutatnak és piacra dobnak.

Azóta történt

Előzmények

  • 200 wattos gyorstöltésen dolgozhat a Vivo is

    Pletykák szerint a Vivo következő csúcstelefonja 200 wattal tölt majd, a készülékhez járó 20V/10A-es adapter pedig képes lesz 120, 80 vagy 66 wattot is leadni régebbi készülékeknek.

Hirdetés