Hirdetés

Huawei Experience: Új alkalmazások a Watch GT 2 Próra

Órás navigáció, számológép és pár hasznos holmi telepíthető harmadik féltől.

A teljes értékű, bővíthető és nyílt okosóra operációs rendszereknek kismillió alkalmazás és szolgáltatás az áldása, ám szűkös, egy-kétnapos üzemidő az átka, és a Watch GT sorozat az okos csuklóviseletnek pont, hogy fordítva ment neki: legyen meg garantáltan a hetekben mérhető üzemidő, és ennek figyelembevételével bővüljön a tudáslista. Az anyaghasználatra fordított hangsúly a Watch GT 2 Pro esetében csúcsosodott ki, a tudás pedig az évek folyamán Bluetooth 5.1 támogatástól kezdve a hívásfogadáson és indításon át, a stressz- és véroxigén-telítettség mérésig gyarapodott.

A Watch GT 2 Pro több száz óraszámlapot kínál az áruházban
A Watch GT 2 Pro több száz óraszámlapot kínál az áruházban [+]

Bejött a képbe az önálló zenehallgatás belső tárhellyel, az óralapáruház végtelen tétellel, tucatnyi új sport követése a break táncot beleértve, az elmúlt hónapokban pedig néhány egyszerű, de praktikus alkalmazás is felbukkant harmadik féltől, ergo nyitva áll a kapu a fejlesztők előtt, de azért lássuk, mit kínál alapból a GT 2 Pro, listaszerűen: edzések, előzmények és edzésállapot, pulzusszám, SpO2, napi mozgásadatok, alvás, stressz, légzőgyakorlatok, hívásnapló, névjegyek, zene, mobilos exponálás, légnyomás és magasság, iránytű, értesítések, időjárás, stopper, időzítő, ébresztő, zseblámpa, telefonkereső és beállítások.

[+]

Új alkalmazásokat a Huawei Egészség mobilappon belül, az Eszközök fülre bökve tudunk telepíteni, egyelőre szűkös listából, ám ez időszakonként bővül. Feldobható az órára olyan egyszerű alkalmazás, mint mondjuk a Számológép, és kapóra is jön némi komplexebb összeadás, kivonás, szorzás vagy osztás úgy, hogy a telefon a zsebben maradhat.

Az Infinity Loop logikai játék
Az Infinity Loop logikai játék [+]

Akad több logikai játék is, hogy szabadidőnkben kicsit megtornáztassuk agyunkat. Így lehet játszani a számokkal (Numpuz), a szavakkal (Wordpuz) vagy matematikai képletekkel (Math Train), de a kedvencem az Infinity Loop, melyben egyre bonyolultabb mozaikszeleteket kell úgy elforgatni, hogy végtelen hurkot alkossanak.


[+]

Koncentrációnkat a Focus To-Dóval élesíthetjük egy-egy 25 perces feladatra – ez egyébként a Pomodoro módszer, és a lényege, hogy amíg a visszaszámláló le nem jár, kizárólag a választott taskra fókuszáljunk, majd öt perc szünetet után újabb intenzív feladatnak menjünk neki. Az óra jelez a 25 perc leteltével, az app pedig heti szinten listázza, hány efféle időintervallumot töltöttünk egy témára fókuszálva.

[+]

Ott van aztán az Offline Navigation nevű térkép szolgáltatás, amely feldobható a mobilra és a Watch GT 2 Próra egyaránt. A magyarul is tudó alkalmazás angol nyelvre állítva hangosan navigál, egyébként pedig autós, biciklis és gyalogos útvonalakat tervez a mobilképernyőn, offline térképek és POI-k mentését kínálja, alkalmas több állomásos navigációra, és ami a számunkra a legfontosabb: kihasználja a csuklókijelzőt.


[+]

Noha az órára telepített segédapp önállóan nem működik, a teló továbbküldi és a ketyere szövegesen kiírja, mikor merre tovább, ez pedig gyalogos és kerékpáros navigáció során lehet hasznos, hogy ne kelljen mindig előbányázni a mobilt kereszteződéshez érve. Kár, hogy a telefon képernyőjének útvonalvezetés közben mennie kell, hogy az óra megkapja a pontról-pontra történő instrukciókat, de azért ezzel együtt lehet élni.


[+]

A Fitify is említést érdemel: a mobilra és órára egyaránt telepíthető app a telefonon animációkkal támogatott kardió vagy izomépítő edzésutasításokat ad, igen sokrétű gyakorlatokkal, és ezek szövegét továbbítja az órára. Fizetős formában összetett edzésterveket is kérhetünk, legyen szó komolyabb izomtömeg növelésről vagy fogyásról. Nyilván az itt bemutatott óraappok nem mobilszintű, összetett alkalmazások, mégis akad közöttük hasznos, és várhatóan a jövő Huawei órái is egyre több feladatot lesznek képesek elvégezni, de a jelenlegi alkalmazáslista is bővülni fog.

Előzmények