Csúcshardverrel várható az új Surface Duo

A Microsoft koncepciókészülékének második generációja bukkant fel a Geekbenchnél.

A Microsoft tavaly nyár végén, nagyjából egyébként ilyentájt mutatta be a Surface Duo-t, ami meglehetősen alternatívan értelmezte az összecsukható kategóriát. Hajlítható kijelző helyett két, 360 fokban mozgó zsanérral rögzített, 5,6 hüvelykes OLED panelt kapott, a hangsúly pedig a többablakos és képernyős feladatvégzésen volt, amihez a Microsoft rendszerszinten integrált az Office 360 szolgáltatásait a Google eszközökkel kiegészített, akkor Android 10-es rendszerbe.

Tavaly viszont az eggyel korábbi lapkakészlet mellett döntöttek, így a Surface Duo ugyan up tp date és erős készülék lett, nem volt teljes értékű csúcsmodell, ezt az egy szem 11 megapixeles kamera és a sztereó hangzás hiánya is kiemelte. Idén ismét számítunk a Microsoftra, de a Surface Duo 2 minden jel szerint sokat fejlődik, kezdve azzal, hogy a Geekbenchnél már a legfrissebb, Snapdragon 888-as szettel járt 8 GB RAM-mal és Android 11 rendszerrel.

Az Windows Central értesülései szerint a videóban látható, korábban kiszivárgott formatervek és információk helytállóak, úgyhogy a hátlapi kamerarendszer is jelentős fejlődést fog mutatni a három szenzorral (főkamera, ultraszéles és telés egység), lesz NFC, növelik a kijelzőméretet, a képfrissítés gyakoriságát és az akku méretét. Érdeklődve várjuk, hogy mit raknak össze, erre valószínűleg szeptember vége felé fog fény derülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés