Hivatalos, visszatér a Nokia!

A finn cég bejelentette, hogy újra szembeszáll a konkurensekkel, és ezt nem csak okostelefonokkal, hanem táblagépekkel is megteszi. Persze nem úgy, mint régen.

Hirdetés

Visszatér a Nokia! Ugyan ezt eddig is lehetett sejteni, most viszont már hivatalos bejelentés is történt az ügyben. A korábbi mobilguru cég ugyanis napvilágra hozta, hogy az okostelefonokon kívül a tabletes szegmensbe is harcba száll. Hogy milyen operációs rendszerrel? Természetesen nem a Windows 10-zel, hanem már az Androiddal karöltve.


[+]

A lépés egy új, HMD Global Oy névre hallgató cég létrejövetelét is magában hordozza, aminek központja nem meglepő módon Finnországban található, a vezérigazgató szerepkörét pedig Arto Nummela látja el, aki korábban a a Nokia alelnöke is volt. A HMD nem kevesebb mint 500 millió dollárt invesztál marketingköltségekre a következő három évben, hogy felolvassza a Nokia jelzés körül kialakult jeget, ők licencelik majd a márkanevet (tehát azért nem ugyanúgy megy majd minden, mint korábban). Lesz még egy vállalat, méghozzá az FIH Mobile Limited, ami a Foxconn fennhatósága alá tartozik, és ez a cég birtokolja majd a jogokat a Nokia telefonok gyártására, amit 350 millió dollárért vesznek meg a Microsofttól az év második felében. Ahogy a közleményben is fogalmaznak, egyelőre még "rengeteg munka áll a HMD előtt, így türelmet kérnek", ám utána már több hullámban érkeznek mobilok és tabletek, Nokia márkajelzéssel ellátva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés