Hivatalos renderképeken a Xiaomi Mi Smartwatch

Vagy Xiaomi Mi Watch. Ez egyelőre nem világos, a formaterv és a funkciók viszont határozott körvonalakat öltöttek.

A Xiaomi nem kezdő a hordható okoseszközök piacán, a Mi Band széria például dominálja a szegmenst. Az izgalmakat az okozza, hogy a Mi Watch vagy Mi Smartwatch lesz az első saját brand alatt kiadott okosóra. A készülék november 5-én mutatkozik be a Mi CC9 Pro és a Mi TV társaságában, a poént pedig, de legalábbis a poénok egy részét természetesen ismét Lei Jun CEO lőtte le. A formaterv a hivatalos renderek alapján erősen emlékezetet az Apple Watch-ra.

Természetesen ott az Amazfit Bip és GTS is, aránylag szögletes, rá lehet szíjazni a csuklónkra, de legyünk őszinték, a Mi Watch nem igazán hasonlít a négyzetes, műanyag Bip-re. Pontosabban jobban hasonlít a legmagasabb eladási számokat produkáló okosórájára (ti. Apple Watch), mint bármi másra. A digitális korona feljebb került, alatta fizikai vezérlőgombnak látszó képződmény, a panel pedig magasabb, mint szélesebb. A technológiát tekintve egyébként valószínűleg AMOLED lesz.


[+]

Lei Jun úgy jellemezte a Mi Watch-ot, mint csuklón hordható okostelefon, így nem meglepő, hogy a készülék eSIM támogatással, NFC-vel, GPS-szel, WiFi-vel és nyilván Bluetooth-szal felszerelt, amit a Qualcomm szerelt a Snapdragon 3100-es lapkára. Zajszűrő mikrofonból kettő kerül a szerkezetbe, akkumulátorból pedig állítólag egy termetes darab. A tokozás feltehetően a költségcsökkentés jegyében alumínium. Árat egyelőre megközelítőleg sem tudunk.

Azóta történt

Hirdetés