Hivatalos: eladja a Huawei a Honort

A 2013-ban életre hívott brand teljes egészében független lesz, ezzel megcélozva az amerikai szankciók kikerülését.

Hirdetés

A Huawei a mai napon bejelentette, amiről már a múlt héten még csak pletykáltak: eladja teljes részesedését a Honor márkából. A brandet a Huawei 2013-ban hívta életre, amely aztán egyre inkább önálló névvé nőtte ki magát a mobilpiacon, egy ponton évi 70 millió készüléket leszállítva. A Honor elsősorban a fiatal és az online vásárlóréteget célozta meg az offline értékesítéssel és a hagyományos hirdetési csatornákkal szemben, és ez a taktika idehaza is bevált. A legnagyobbat a tőlünk különösen ajánlott plecsnivel távozó Honor 6 szólta, amivel a márka letette a névjegyét a magasabb árszegmensekben.

A Honor 6 hozta meg itthon az igazi áttörést
A Honor 6 hozta meg itthon az igazi áttörést [+]

A vásárló Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., amely a Honor meglévő partnereiből és a Shenzhen Smart City Development Group Co. Ltd-ből álló konzorcium, írja a Gizmochina. Az utóbbi fogja a részvények 98,6%-át birtokolni, míg a maradék 1,4%-ot a sencseni kormányzat alá tartozó Assets Cooperative Development Private Equity Partnership. A Huawei-nél semmilyen tulajdonrész nem marad, így döntéshozatali jog sem.


A Honor csúcstelefonok az utóbbi időben éppúgy a kameráikkal tűntek ki [+]

Bár a Honor az elmúlt években igyekezett magát független brandként feltüntetni, a Huawei ökoszisztémáját és chipjeit használta, nem egyszer egy ugyanazon készüléket átcímkézve saját logójára, éppen ezért az amerikai szankciókkal az márka Google-licence is ugrott, akárcsak a hozzáférés minden amerikai technológiához. Az eladással nyilvánvalóan az a cél, hogy a hálózatkiépítésben érdekelt Huawei-től függetlenedve hozzájuthasson ezekhez a mobilkomponensekhez és a GMS csomaghoz, ez ügyben kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A Huawei és Honor - mostantól külön utakon
A Huawei és Honor - mostantól külön utakon (forrás: Yahoo) [+]

Múlt héten arról lehetett olvasni egyébként, hogy a Qualcomm és más félvezető vállalat Huawei-jal való kereskedelmi licencét az Egyesült Államok a Honor eladásához kötheti, és ez a folyamat most megindult, 4G-s komponenseket a Qualcomm az előbbinek pedig már szállíthat. Szintén kíváncsian várjuk, hogy az 5G-s hardverből a közeljövőben vásárolhat-e a Huawei, illetve szállíthat-e a részükre chipeket a TSMC. A Huawei angol nyelvű nyilatkozata itt olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés