Hirdetés

Egyelőre csak 4G chipeket szállíthat a Qualcomm a Huawei-nek

Kérdéses, hogy 5G-s komponensekre kapnak-e kereskedelmi engedélyt.

Múlt héten több portál is arról számolt be, hogy zárt kapuk mögött engedélyt kapott a Qualcomm az amerikai tiltólistán szereplő Huawei-jel való kereskedéshez, amit a hétvégén meg is erősítettek, írja a Reuters. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az amerikai félvezető óriás egyelőre „több termékről és 4G megoldásról” beszél, 5G modemekről és technológiákról nem. Pár hete pedig olyan direktíváról lehetett hallani, amely szerint az USA a legtöbb félnek engedélyezné a kereskedést a sencseniekkel – kivéve, ha 5G-ről van szó.


A Mate 40 Pro 5G-s chipesetet használ - egyelőre nem világos, hogy a folytatása is így tehet-e [+]

Ezt több portál úgy értelmezte, hogy az USA elsősorban a hálózatkiépítési komponensektől vágná el a Huawei-t, viszont ha 5G-s mobilchipeket és modemeket sem kaphat, akkor hiába a licencek, a középkategóriától felfele éppúgy bajban lehet a gyártó, mint ha egyáltalán nem kereskedhetne partnereivel. A Reuters szerint a Qualcomm egyébként 5G-s termékei kapcsán is licencért folyamodott az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumnál, ahogy azt tette sok másik amerikai vagy amerikai technológiát használó vállalat. Ezek kiadása akár az USA belpolitikai csatározásain is múlhat.

Azóta történt

Előzmények

  • Ezekre a mobilokra érkezhet a HarmonyOS

    December 18-án a fejlesztői béta indul, pár hónappal később pedig a publikus.

  • A Qualcomm is szállíthat a Huawei-nek?

    Kínai források szerint legalábbis közel a megegyezés, amit egyelőre egyik fél sem erősített meg.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés