Hatalmas számlák az iPhone tulajdonosoknak

Hirdetés

Amióta a bloggerek néhány napja felkapták a témát, azóta folyik a vita az amerikai AT&T óriásszolgáltató gyakorlatáról, akik nemrégiben kiküldték az újdonsült iPhone-tulajdonosoknak első számláikat, ám a felhasználók meglepve tapasztalták, hogy legtöbbjüknek postaládát kellene cserélniük, mivel olyan részletes számlákat kaptak, amelyekhez egy könyvre elegendő papírt használtak fel.

Az AT&T vezetői elismerték hogy az új előfizetőknek „alapbeállításként” részletes számlát küldenek, ám azt mondják, hogy a fogyasztók bármikor kérhetnek rövidített számlát is, sőt teljességgel le is mondhatják a papíron érkező számlakimutatásokat.

Justine Ezarik, egy pittsburghi grafikus vált a legismertebbé a panaszosok közül, aki feltett a blogjára egy egyperces videót, amelyen azt mutatja meg, hogyan is néz ki a 245 dollárról szóló 300 oldalas iPhone-számlája, amely a készülékkel végrehajtott összes akciójának minden adatát tartalmazza – ezt a videót azóta csak a YouTube-on több mint 170 ezren nézték meg. Ezarik egy tévéinterjúban elmondta, hogy ő azért extrém felhasználónak minősül, mivel 30–35 ezer(!) szöveges üzenetet számlál a havi forgalma.

Ám Ezarik kirívó esete mellett is feltűnő a papírpazarlás, mivel például Charles Armstrong, a Sparklabs.com alapítója is 42 oldalas kimutatást kapott „Jesus Phone”-jának 95 dolláros számlájaként.

A napokban kialakult vita folyamán gyakorlatilag valamennyi szakértő egyetértett abban, hogy kifejezetten elítélendő gyakorlatot folytat az AT&T (volt, aki egyszerűen lehülyézte őket), s úgy vélik, ez az egész ügy a környezetvédelmi szempontból érzékeny célközönség körében sokat árthat a vállalat jó hírének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés