Gyalogos navigáció: 2.500 forint két évre

A nemrég végleges változatban is elérhetővé vált Symbian Series 60 okostelefonokhoz tervezett Ovi Maps 3.0 alkalmazás nem csupán külső és szolgáltatások, hanem árszabás terén is komoly változásokon esett át. Az igazi áresés a gyalogos navigációs licence esetén figyelhető meg, ahol a 2 éves navigáció egyszeri díja mindössze 8,99 euróra, vagyis 2.500 forintra mérséklődött, mely a gyártó oldalai szerint a jövőben piacra kerülő, előre telepített Maps 3.0 szoftverrel rendelkező telefonok mindegyikéhez ajándék lesz.

A szoftver gyalogos navigáció során nem enged 50 kilométernél hosszabb utat tervezni, illetve 30 km/h felett automatikusan deaktiválja magát és csak visszalassulás esetén folytatja tovább működését, így legfeljebb biciklin használva jelenthet még alternatívát. Az alkalmazás körülbelül 20 méterrel a következő manőver előtt, profiltól függően hangjelzéssel és rezgéssel figyelmeztet az irányváltásra, de emberi hangon csak a műholdak elvesztését és az útvonal újratervezését jelenti be. A Maps Loader segítségével telepíthető térképek használata esetén nincs szükség adatátvitelre még útikalauz információk megjelenítésére sem, ám online állapotban az internetes Ovi Maps által megjelölt kedvenc helyek és útvonalak szinkronizálására, illetve helyi időjárási információk, valamint műholdas illetve domborzati nézet megjelenítésére is lehetőség kínálkozik.

Az autós navigáció, valamint a forgalmi adatok elérése továbbra is drágább szolgáltatás, melyek napi, 30 napos, 30 napos megújuló és éves licence segítségével is igénybe vehetőek. Az európai licence díja egy napra 1,99 euró, 30 napra 7,99 euró, automatikusan megújuló 30 napos licence esetén 6,49 euró, míg egy éves előfizetés esetén 59,99 euró, vagyis 550, 2.200, 1.800 és 16.650 forint körül alakul, míg az online adatátvitelt igénylő forgalmi jelentések elérése azonos időszakokra 0,89, 2,99, 2,39 és 17,99 euró, azaz 250, 830, 660 és 5.000 forintos kiadást jelentenek. A forintosított adatok tájékoztató jellegűek, melyek tényleges értéke az aktuális bank váltási árfolyamától is függhet. További információ a magyar Nokia Térképek, illetve a központi Nokia Maps oldalon találhatóak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Ovi Store testközelből

    Az Apple sikerein felbuzdulva a finn óriás is beindította online boltját, mely alkalmazásokon kívül számos mást is kínál letöltésre.

  • Megérkezett az Ovi Maps 3.0

    Elérhető a finn óriás navigációs szoftverének végleges változata Series 60 okostelefonok számára.

  • Az új OVI Maps megnyílt a fejlesztők előtt is

    A Nokia megújult térképes szolgáltatása időjárás-előrejelzéssel, Lonely Planet információkkal, 3D tartalmakkal együtt is könnyen beágyazhatóvá vált más weboldalakba.

  • Világszerte elérhető a Mail on Ovi

    A világ első telefonról is egyszerűen aktiválható email megoldása immáron száztízmillió vásárló számára érhető el világszerte.

Hirdetés