GSM és Wi-Fi hálózatokon is működik a D-Link új készüléke

A hálózati eszközök piacán már jól ismert D-Link bemutatta legújabb “V-CLICK” kétsávos telefonjait, melyek egyetlen gombnyomással váltanak mobilhálózatról Wi-Fi-re és vissza. A 2007 első negyedévétől megvásárolható új D-Link V-CLICK telefonok háromsávos GSM (900/1800/1900 Mhz) valamint 802.11 Wi-Fi (2.4Ghz) hálózatokban használhatók. Bármely mobilszolgáltató SIM kártyáját behelyezve a tulajdonos azonnal telefonálhat a GSM hálózaton. A kártyán tárolt telefonszámok és telefonkönyv bejegyzések automatikusan a telefonra másolhatók a SIM kártya segítségével.

Hirdetés

A V-CLICK gomb megnyomásával azonban a GSM hálózatról egyetlen pillanat alatt átválthat a Wi-Fi kapcsolatra, és bármely VoIP szolgáltató rendszerén telefonálhat a GSM-nél lényegesen kedvezőbb percdíjakkal vagy a beépített böngésző segítségével weboldalakat jeleníthet meg lényegesen nagyobb sávszélességgel.


 

A D-Link V-CLICK telefonok egy fekete, vékony házat kaptak, de további színekben is tervezi a gyártó a piaci bevezetést. A V-CLICK támogatja az Opera MobileTM mobil böngészőt, mellyel Wi-Fi® hotspot-okra jelentkezhet be, böngészhet a weben és letöltheti elektronikus leveleit. Ehhez a V-CLICK 176x220 pixeles megvilágított színes kijelzőt kínál.

“A D-Link bekapcsolódása a kétsávos technológiába a következő lépés a vezeték nélküli telekommunikáció irányába.” – mondta Steven Joe, a D-Link Systems Inc. elnök-vezérigazgatója. “Az Egyesült Államokban népszerű kihajtható Wi-Fi® telefonunkhoz hasonlóan a V-CLICK készülékek is szolgáltató-függetlenek.”

“A V-CLICK telefonok kielégítik a fogyasztók és üzleti élet szereplőinek olyan mobil eszközök iránti igényét, melyek egyszerűen képesek átváltani a GSM hálózatról a lényegesen gyorsabb Wi-Fi és költségkímélőbb VoIP technológiára.” – mondta Joe. “A kétsávos telefonok piaci kilátásai nagyon bíztatók, és a 802.11 vezeték nélküli, valamint a VoIP technológiák fejlesztésében szerzett 10 éves tapasztalatunk birtokában kiváló lehetőségeink vannak ezen a területen.”

Azóta történt

Hirdetés