Google-csomaggal jött Európába a Honor 9X

A 7 nm-es Kirin 810 viszont ugrott, ehelyett egy régi ismerős ketyeg a motorikus szelfikamera alatt.

Nyáron startolt el a Honor 9X, majd a 9X Pro Kínában, ahol nincs jelen a Google, errefelé a keresőóriás szolgáltatás- és alkalmazáscsomagja viszont esszenciális. Éppen ezért jó hír, hogy talán éppen a korai kínai startdátum miatt futhatott be Európába a 9X Google-csomaggal, megelőzve a licenc elvesztését, ám mindenekelőtt oszlassunk el némi képzavart.


[+]

Az itteni 9X az ázsiai 9X Pro specifikációival rendelkezik, azaz a hátlapon a 48 megapixeles főkamera mellett 8 megapixeles ultraszéles is van, plusz egy 2 megapixeles mélységérzékelős. Tetemes visszalépés ugyanakkor a remek Kirin 810-es SoC helyett a Kirin 710F, ami bár éppenséggel nem rossz, az előbbi teljesítményben, fogyasztásban és adatkommunikációban is jóval fejlettebb.


[+]

A piactól függően 4/64 és 6/128 GB-os konfigurációkban elérhető, Európába szánt Honor 9X 163,1 x 77,2 x 8,8 milliméteres és 206 grammos, azaz hatalmas. Cserébe 4000 mAh-s telepet és 6,59"-es óriásképernyőt kínál megszakítás nélkül, a 16 megapixeles szelfikamera ugyanis motorikusan emelkedik ki. A Google csomagja mellett adott az EMUI 9.1, Android 9-es alapokon. A hazai megjelenés részletiről még nem rendelkezünk információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

  • Már megint átcímkézték a Honor 9X Prót

    Most épp Huawei Y9s néven mutatkozott be a csupa képernyős phablet, amely az európai Honor 9X-hez hasonlóan a Kirin 810-ről gyengébb hardverre vált.

  • Honor blog: Megérkezett a 9X

    A mobil specifikációi ismerősek lehetnek, az árazása viszont nagyon barátságos, így biztosan több érdeklődésre számíthat testvérmodelljénél.

  • Honor 9X - x-edik alkalom

    Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó Honor modell, amit Huawei márkanéven már ismerünk. A 9X sem sok újdonságot rejt, de van rajta Google.

  • Hitelesítésen jár a Honor X10

    Kínai források szerint helyet cserél a sorszám és a betű a Honor 9X folytatásán. Az X10 hatalmas képernyővel, 5G-s SoC-vel és méretes kamerapúppal járt a TENAA-nál audiencián.

Előzmények

Hirdetés