Genf 2018: Még okosabb lett a Skoda mobilalkalmazása

A cseh gyártó nem ült a babérjain, a tavaly ígért fejlesztések megvalósultak, a tulajdonosok még több dolgoz vezerelhetnek az okostelefonjuk segítségével.

A Volkswagen csoporton belül egyértelműen a Skodánál fektetik a legnagyobb hangsúlyt az autóik távvezérlésére, az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Skoda Connect alkalmazás pedig sokat fejlődött a 2016 végi megjelenése óta, amikor már távolról meg lehetett nézni a gépjármű helyzetét, nyitni és zárni lehetett az ajtókat, valamint bizonyos területek elhagyásához vagy sebességek átlépéséhez értesítést lehetett bekapcsolni.

Az idei Genfi Autószalonon a cseh gyártó ismét külön pulton demózta a Connect funkcionalitását, nem véletlenül: a konkurenseiknél szemmel láthatóan előrébb járnak, ráadásul a legutóbbi bemutatóhoz képest fejlesztettek is a szoftveren, a felhasználók két kimondottan hasznos funkciót kaptak. Az egyik az előfűtés és levegőztetés, amely ugyan alapszinten már korábban is jelen volt, ám most már egész kifinomult, hiszen előre, időzítve lehet megadni, hogy mikor kapcsoljon be a fűtés vagy a ventillátor – a klímát viszont valamiért nem lehet távvezérelni. Hasonlóan hasznos, hogy a tulajdonosok az okostelefonjaikról teljeskörű diagnosztikai riportot is kérhetnek, az autó szinte összes alkatrészét meg lehet vizsgálni, aminek balesetmegelőzési szempontból óriási jelentősége van.

A gyártó további fejlesztése, hogy az Angliában és Németországban élő, Amazon Echóval is rendelkező tulajdonosok már az asszisztensen keresztül is elérhetik a Connect alkalmazást, de ezen funkció megjelenése Magyarországot a nyelvi támogatás hiánya miatt nem fenyegeti. Kérdés viszont, hogy az MWC alatt a SEAT által bemutatott Shazam-integráció megjelenik-e az Android Autót és Apple CarPlayt egyaránt támogató Skodák fedélzeti rendszerében.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skoda

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés