Galaxy M40 néven is jön egy már ismert Samsung

Úgy látszik, hogy a kissé kusza palettaelrendezés már-már hagyományként örökre marad a dél-koreai cégnél.

Hirdetés

A Samsungot sok kritika érte már az átláthatatlan modellszériák miatt, erre reagálva idén nagyon alaposan kibővítették a Galaxy A-szériát, ami teljesen eltüntette a J-szériát, és mára már a 40 000 forintos alapmodelltől a kiforduló kamerás, villámgyorsan tölthető, 200 000 forint fölötti szinten lévő felső-középkategóriás is az A-termékcsaládhoz sorolódik. Mindazonáltal sajnos úgy tűnik, hogy nem lesz teljesen egységes a paletta világszerte, a Kínában már Galaxy A60 néven elérhető modellt a világ többi részén Galaxy M40-ként dobhatják piacra, a cég indiai weboldalán már fenn is van a termékoldal.

A legfőbb érdekességek egy képen: kameralyuk van, látható beszédhangszóró nincs, és tripla a hátlapi kamera
A legfőbb érdekességek egy képen: kameralyuk van, látható beszédhangszóró nincs, és tripla a hátlapi kamera

A Galaxy M40 egyébként 6,3 hüvelykes PLS kijelzőt kapott kameralyukkal és 16 megapixeles szelfiegységgel bal fent és kijelzőbe épített hangszóróval odabent. Hardveres téren egy Snapdragon 675-öt köszönthetünk benne 6/128 GB-os tárolócsomaggal, továbbá microSD-s lehetőséggel. Hátul három kamera szerepel rajta, ez egy 32 megapixeles főegységből, egy 8 megapixeles utlraszéles látóból és egy 5 megapixeles mélységszenzorból áll, a készülék képes 4K-videórögzítésre és 240 fps sebességű szuperlassú felvételre. Természetesen nem maradt el a vakuként szolgáló apró led, illetve a hátlapi ujjlenyomat-olvasó.

A kétféle kék, amiben elérhető lesz a modell
A kétféle kék, amiben elérhető lesz a modell [+]

A 3500 mAh kapacitású akkumulátor 15W-os gyorstöltővel tölthető USB Type-C felületen, szoftverből pedig Android 9 Pie jutott rá a Samsung-féle One UI kezelőfelülettel. Van Dolby Atmos-támogatás, NFC, 5.0-s Bluetooth, viszont 3,5 milliméteres jack csatlakozót hiába is keresünk rajta. 82 000 forintos indiai áron korrekt ajánlatnak mondható, arrafelé június 18-ától elérhetővé is válik, az viszont még kérdéses, hogy globális modellt várhatunk-e, és ha igen, akkor mikor.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés