Galaxy blog: Újabb S II variánsok a láthatáron

Blogunk olvasói előtt már biztosan nem megy újdonságszámba, hogy a Samsung több országban is eltérő névvel és minimális kialakításbeli különbségekkel dobja piacra a jelenlegi zászlóshajót. Az amerikai variánsokról már összeraktunk egy rövid szösszenetet, valamint a teljes kiosztású fizikai gombsorral szerelt változatról is beszámoltunk már.

Nemrég fény derült a legújabb variánsra, amely fehér színben kerül majd piacra. A Galaxy S II White a kifehéredésen kívül semmiben nem tér el a klasszikus S II-től, viszont a hófehér borítás miatt nyilván könnyebb lesz majd meggyőzni a női vásárlókat. Ezért viszont igen komoly árat kell majd fizetni, előzetes értesüléseink alapján ugyanis 590 euróba fog kerülni az egyediség, ami a jelenlegi árfolyam szerint majdnem 162 ezer forintot jelent, ami jócskán több, mint az egyébként változatlan formatervű és tudású Galaxy S II. Lehet, hogy a variáns megjelenése után a ritka, mint a fehér holló hasonlatban a károgó madárfaj helyét a koreaiak csúcsgépe veszi át?

Így fog kinézni a fehér Galaxy S II.
Így fog kinézni a fehér Galaxy S II.

Úgy tűnik, a Galaxy S II készüléket a 4G LTE hálózatokon történő működésre is felokosították, az eredmény a Celox művésznevű mobilban materializálódott. A modell adatkommunikációs sebessége óriásit nőtt az S II-hez képest: a megfelelő hálózatban az elméleti maximum letöltési sebesség 100 Mbps (a jelenlegi 21 Mbps-het képest ez majdnem ötszörös növekedés), a feltöltési sebesség pedig akár 50 Mbps (az S II esetén ez 5,76 Mbps) is lehet. A hírek szerint egy Qualcomm Snapdragon APQ8060 SoC és 16 GB belső tárhely lesz a borítás alatt, a készüléken pedig az Android 2.3-as verziója fog futni. Ezek mellett a kijelző képátlója is jókorát nőtt, a Celox egy 4,5 hüvelykes képátlójú Super AMOLED Plus panellel fog érkezni, valamint egy 8 megapixeles elsődleges és egy 2 megapixeles másodlagos kamerát is kap majd. A megjelenési dátum és az ár egyelőre nem ismertek.

dr. Kind

Előzmények