Fogytán a Nexus 5X energiája? Sebaj, a Nexus 6P feltölti

A szakma megkezdte a Nexus 5X és 6P készülékek tesztelését, legalábbis arrafelé, ahol a legkorábban (vagy egyáltalán) megjelennek az új Google referenciamodellek. A Huawei, amely amúgy is komoly sikereknek örvend mostanság (Kínából elsőként átlépték az egy évben leszállított 100 millió okostelefonos határt), először készített ilyen mobilt, és mi is kíváncsian várjuk a lehetőséget, hogy teszteljük: mekkora sikerrel. Az új Nexusok szimmetrikus USB-C csatlakozóval kerülnek a boltok polcaira vagy az online termékkínálatba, ami elvileg lehetővé teszi a visszafele töltést, azaz a készülék akkumulátora etethet másik csatlakoztatott eszközt.

Nem a Nexus 6P az első Huawei mobil, amely képes más eszközt tölteni, de az első Google referenciamodell
Nem a Nexus 6P az első Huawei mobil, amely képes más eszközt tölteni, de az első Google referenciamodell

Ezt egy USB-C - USB-C csatlakozóval Marques Brownlee máris kipróbálta, és bizony: a Huawei phabletje elkezdte tölteni az LG referenciamobilját. Ez nem újdonság egyébként a kínai gyártónak, hiszen az Ascend Mate-től kezdve féltucat mobiljuk rendelkezett ilyen képességgel, és van, amelyikhez mellékelték a megfelelő összekötőkábelt. Az Android 6.0 Marshmallow többek között üzemidőben hozhat előrelépést (főleg alvó, pontosabban Doze állapotban), úgyhogy bőven maradhat nafta a 3450 milliamperórás telepében, hogy egy kis töltöttséget egy energiahiányos eszköznek felajánljon.

Azóta történt

  • Frissültek az új Nexusok

    Először az LG-féle 5X, kicsit később a Huawei által gyártott 6P kapott új verziót, funkcionalitás terén egyik sem hoz újat, inkább hibajavító jellegű frissítésről beszélhetünk.

Előzmények

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

  • Íme egy 240 fps-es videoklip egy kolibriről a Nexus 6P-től

    Az egyik igazán kellemes tulajdonsága az új Google/Huawei referenciakészüléknek a HD felbontáson működő, 240 fps-sel való rögzítés, amellyel látványos lassított felvételek készíthetők.

  • Drága lesz Európában a Nexus 5X is

    Az eurózónában körülbelül 480 eurót kell majd kipengetni érte, ami átszámolva 150 ezer forintot tesz ki.

Hirdetés