Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Február 29-től rendelhető elő a HTC Vive

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: TheVerge

Négyévente egyszer van február 29, és stílusosan ettől a naptól kezdve lehet a HTC és a Valve VR (virtuális valóság) rendszerét előrendelni.

A techvilág számos szereplője tesz fel nagyon komoly téteket arra, hogy a VR, vagyis virtuális valóság kiegészítők lesznek a következő évek nagy és népszerű újdonságai, bár erre sincs garancia. Az Oculus évek óta fejleszti a Riftet, amely elég húzós, 700 eurós alapáron lesz elérhető az eurózónában, a Samsunggal együttműködve a GearVR pedig már több generáción túl van. A HTC és a Valve sem akar kimaradni a jóból, és meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült tavaly a SteamVT platformhoz kapcsolódó Vive VR szemüveg, illetve a kapcsolódó kontrollerek, mozgásérzékelők és pozíciókövetők, melyek segítségével bonyolultabb feladatokat is végre lehetett hajtani a demószobában, az egész testet bevetve a tökéletes illúzióért.

Az ígéretekkel ellentétben a Vive ugyanakkor még mindig nem jelent meg, sőt: Vive Pre néven a CES-en egyelőre csak egy második generációs fejlesztői változat látott napvilágot, melynek újdonsága a szemüvegbe épített kamera, lehetővé téve az AR (kiterjesztett valóság) funkciókat. Többek között ezért is késhet a Vive, a HTC mindenesetre most kijelölt egy dátumot, ami mindenképpen ígéretes: a VR-csomagot február 29-től lehet majd előrendelni, a leszállítás pedig várhatóan áprilisban indul meg. Az árakat, illetve a kapcsolódó számítógép alapvető rendszerkövetelményeit a HTC és a Valve még nem közölte, az Oculus Rift alapján mindenesetre alighanem egy igazi erőműre lesz szükség, úgyhogy nemcsak a VR-kiegészítők költségével kell számolnia annak, aki belevetné magát a virtuális valóság izgalmaiba.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.