CES 2016: elkészült a HTC Vive VR headset fejlesztői verziója

A Valve március elején beszélt a SteamVR-ről és az alapként szolgáló HTC Vive nevű VR headsetről, amelynek a fejlesztése sajnos nem a terveknek megfelelően alakult, így a cég csúsztatta a megjelenést. A CES-en azonban bejelentésre került a csomag fejlesztői verziója, amely a HTC Vive Pre, azaz preview nevet kapta.

Hirdetés

Az új headset viszonylag sokat változott az elődhöz képest. Egyrészt könnyebb és kisebb lett, ami a komfortérzetet próbálja növelni, emellett a kijelző is fényesebb lesz, ami részben a lencserendszer átdolgozásának is köszönhető. Lényeges újítás, hogy a headset előlapja kapott egy kamerát, amely képes valós idejű képet megjeleníteni a szem előtti kijelzőn, így téve lehetővé a kiterjesztett valóságot, hiszen ebbe bármilyen egyéb virtuális tárgy belehelyezhető.

A headsethez készülő kontrollerpáros is felújítást kapott. A kényelem érdekében a kialakításuk némileg változott. A gombok mostantól könnyebben felismerhetők csupán az érintésre hagyatkozva, az analóg gomb is megváltozott, így egy amolyan dupla gombbá alakult át, aminek az aktuális állapotát könnyebb lett meghatározni. Mindemellett a haptikus visszajelzés is része lett a vezérlőknek, amelyek helyzetének érzékeléséért mostantól kisebb méretű állomások felelnek.

Bár a HTC Vive Pre még hivatalosan csak a fejlesztőknek szánt csomag, a végleges modell sem fog lényegesen különbözni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés