2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Még több hordható eszköz fogyhat idén

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

Az eladások tekintetében 18,4 százalékos emelkedés várható, legalábbis a Gartner kimutatásai szerint ez lesz jellemző 2016-ra.

Hi​rd​e​té​s

A hordható eszközök, amikbe nemcsak az okosórák, hanem a fitnesz karkötők is beletartoznak, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, aminek következtében a Gartner szerint jelentős változást hoz a 2016-os év. Az elemzések szerint idén 274,6 millió ilyen eszköz találhat gazdára, ami 2015-höz képest 18,4 százalékos emelkedést jelent, a bevételek összege pedig eléri majd a 28,7 milliárd dollárt. Az egyik vezető analitikus, Angela McIntyre szerint nagy potenciál rejlik az ilyen kütyükben, de forgalmat tekintve még nagyon-nagyon messze állnak attól, hogy értékesítési számokban az okostelefonok szintjéhez felnőjenek.


[+]

Az okosórák a legkelendőbbek, hiszen egyre több felhasználó használja ki a multifunkcionális tudást, amit ezek a készülékek magukban rejtenek, de a fitnesz szegmens is sokat profitál az újdonságokból, amik az edzésekben, vagy más sportolási tevékenységekben segítenek. A Gartner véleményezte a virtuális valóság terjeszkedését is, a HTC Vive, az Oculus Rift, a PlayStation VR, a Samsung VR, vagy éppen a Microsoft HoloLens nagyon fontos részét képezi majd 2016-nak, és számítani lehet arra, hogy a filmes szakma is felkapja ezeket a lehetőségeket.

Hi​r​de​t​és

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.