Európában kezd a BlackBerry Q10

Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy az Egyesült Államokban csak május-június környékén kerül bevezetésre a fizikai gombsorral is felvértezett BlackBerry Q10, mely az érintőkijelzős változatot 8-10 héttel később követi. A kanadai gyártó a korábbi stratégiájától eltérően először Európát veszi célba ajánlataival, hiszen a készülék az „Öreg Kontinensen” már áprilisban piacra kerül. A 10,3 milliméter vastag és 139 grammos, acél kerettel és faltól falig érő előlapi üveggel büszkélkedő BlackBerry Q10 3,1 hüvelykes, 720 x 720 képpontos Super AMOLED kijelzőt, egyelőre ismeretlen felbontású elő- és hátlapi kamerát, GPS, WLAN, Bluetooth 4.0 és NFC modult, 1,5 GHz-es kétmagos Texas Instruments 4470 processzort, PowerVR SGX544 grafikus gyorsítót, 2 GB RAM-ot, microSDHC kártyahelyet és 1800 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10 (forrás: Pocket-lint)

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry Z10 – vörösben is

    Limitált kiadású vörös változatban is piacra kerül a BlackBerry első új generációs okostelefonja.

  • Angliában kelendő a BlackBerry Z10

    A január utolsó napjára időzített premiert követően a legtöbb forgalmazónál teljesen kiapadtak a BlackBerry Z10 készletek.

  • Megérkezett a BlackBerry Z10 és Q10

    A BlackBerry 10 operációs rendszer bemutatásával új fejezetet kezdett történetében a Research In Motion néven megismert kanadai gyártó.

  • BlackBerry 10 bemutató élőben

    Hamarosan startol a RIM mobil operációs rendszerének legújabb verziója, mely esemény 16 órakor kezdődik, s élő közvetítéssel jelentkezünk az eseményről.

Hirdetés