Európába jött a Motorola összecsukható készüléke

A RAZR 2022 nevű telefont már bemutatták Ázsiában, de nálunk is kapható lesz.

Kicsit döcögve indul a RAZR idei változatának életútja, a kínai bemutatót is elhalasztották kétszer, az európai start is egyszer már csúszott, ezt speciel onnét tudjuk, hogy már majdnem küldtek egy tesztkészüléket egy hónapja, de aztán mégsem. Most viszont megtörtént a hivatalos bejelentés (és érkezett már tesztre is hozzánk egy mintadarab), ahol a legfontosabb kérdés természetesen az volt, hogy mennyibe fog kerülni Európában és főleg Magyarországon az összecsukható Motorola.


[+]

Ez a formavilág egyelőre három képviselőt számlál, a RAZR mellett természetesen ott az itteni piacot uraló Samsung Flip4, illetve kvázi demonstrációs céllal a Huawei is jelen van a P50 Pockettel. Ezek a hajítható kijelzős apróságok (mármint összecsukva azok) persze nem a filléres kategóriában versenyeznek, a Samsung megoldása kerek 500 ezer forintba kerül nálunk hivatalos forrásból, a Huawei 450 ezer forintot kér a saját termékéért, a Motorola pedig 540 ezer forintra árazza a friss modellt. Talán még idén látjuk az Oppo verzióját is, de ők sem arról híresek, hogy filléreskednek, ha az árazásról van szó.


[+]

A RAZR 2022 sokat lép előre a két évvel ezelőtti RAZR 5G-hez képest. Kapásból nagyobb a belső kijelző, ami 6,7 inchen szállít Full HD felbontást egy hajlítható, 144 Hz-es P-OLED panelt használva. A külső ablak viszont picit kisebb lett, bár a képátló maradt 2,7 inches, a felbontás viszont "csak" 573 x 800 képpontos. Ez még így is elég nagy ahhoz, hogy mindenféle widgetek és funkciók elérhetők legyenek szétnyitás nélkül is, plusz könnyedén lehet szelfizni is összecsukva, ráadásul ilyenkor az optikailag stabilizált 50 megapixeles főkamerát, vagy a 13 megapixeles ultraszéles modult is igénybe tudjuk venni.


[+]

A hardverrel nem spóroltak, a Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik a burkolat alatt, az akkumulátor pedig 3500 mAh kapacitásúra hízott úgy, hogy a 33 wattos töltési sebesség is befért. Az újratervezett zsanér kisebb hajlítási gyűrődést ígér, illetve ezúttal is elérhető a Motorola készülékek vezeték nélküli desktop módja, a Ready For. Vízállóság helyett viszont csupán vízlepergető bevonatról szól a fáma. Mivel a tudáslista nagyon hasonló ahhoz, amit a Samsung kínál valamivel olcsóbban, ezért nagy kérdés, hogy mivel tudja a Motorola meggyőzni a potenciális vásárlókat, hogy ezt a terméket válasszák, de mi is erre keressük majd a választ a tesztünkben.

Előzmények

Hirdetés