Európába érkezett a Lenovo Z6 Pro

Méghozzá igen versenyképes áron. Egyelőre a bolgár piacon érhető el, de Európa más országaira is kiterjesztik az értékesítést.

A Lenovo Z6 Pro áprilisban mutatkozott be Kínában, a legszerényebb konstrukcióban 6/128 GB memóriacsomaggal 125 ezer forintnyi jüanos áron. De az alapmodellben is folyadékhűtéssel támogatott Snapdragon 855 dolgozik; az apró kameracseppel megtört 6,39 hüvelykes panel OLED, integrált ujjlenyomat-olvasóval szerelt; négy szenzor a hátlapon (48MP normál + 16MP ultraszéles + 8MP telés + 2MP segédszenzor); amit a 27 wattos gyorstölést támogató 4000 mAh-s telep lát el energiával. Európai premierről akkor még nem volt szó.

Már csak azért sem, mert a Lenovo, érthető okokból, a fennhatósága alá tartozó Motorola brandet priorizálja Európában. A gyártó most viszont mégis visszatért az Öreg kontinensre, ahova elsőként a Lenovo Z6 Prot hozta. Bulgáriában hivatalosan 990 levába kerül a kínai csúcsmodell, ami 165 ezer forintnak felel meg, de ezért az összegért már 8 GB rendszermemóriát és 128 GB belső tárhelyet kapnak a felhasználók. Bulgáriában egyébként van Lenovo márkabolt, az európai disztribúciót valószínűleg innen szervezik. A készülékek vörös és zöld színben választhatók.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Lenovo Z6 Pro

    Négy hátlapi kamera, méretes akkumulátor, 27W-os gyorstöltés, csúcshardver és persze egy határozott árcímke teszi egésszé a kínai újdonságát.

Hirdetés