Erős negyedévet zárt az NVIDIA

Az okostelefonok és Android táblagépek piacán továbbra is a Qualcomm a legnagyobb beszállító, ám a Tegra sorozatának köszönhetően az NVIDIA is egyre több gyártót tudott elcsábítani. Az elmúlt időszak legfontosabb eredménye a Microsoft és Google megnyerése volt, hiszen mindkét cég referencia táblagépe Tegra 3 alapokon nyugszik. Nem meglepő tehát, hogy a kaliforniai chipgyártó a elmúlt negyedévben 1,2 milliárd dolláros árbevételt tudott elérni, mely az előző három hónapos periódushoz képest 15,3, az előző év azonos időszakához képest pedig 12,9 százalékost bővülést jelent. A mobilprocesszorok forgalma ugyanezen időszak alatt 27,6 százalékkal bővült, míg az asztali számítógépekbe szánt Kepler grafikus gyorsítók iránti igény tizedével bővült. A 209,1 millió dolláros nettó nyereséget realizáló NVIDIA az utolsó negyedévvel kapcsolatban is rendkívül bizakodó, hiszen a táblagépek és mobilok forgalma a karácsonyi szezonban jelentősen bővülhet.

Azóta történt

Előzmények

  • Jól fogy a Nexus 7

    Havonta közel egymillió Android 4.1 referencia táblagépet értékesít az ASUS és a Google.

  • Nexus 7 32 GB – 3G modemmel is

    Mobil adathálózatok kezelésére alkalmas változatban is piacra kerül az ASUS és a Google közös táblagépének 32 GB-os változata.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

  • NVIDIA Tegra 3 - Az első négymagos

    Megvizsgáltuk az NVIDIA legújabb lapkakészletét: a Tegra 2 utódja szinte minden tekintetben felülmúlja az elődöt.

Hirdetés