Érkezik az Android 7.1 Developer Preview

Hirdetés

A Google végső soron két részletben indította útjára az Android Nougatot. Augusztusban, 7.0-s alapokon az újfajta értesítések, az informatívabb menük, a kétablakos mód, a kibővített Doze, az új emoji készlet és a DPI-állítás vált elérhetővé. Októberben, és csak a Pixel mobilok esetében a 7.1-es Android is bemutatkozott, újfajta kezelőikonokkal, fájlszintű titkosítással, háttérben folyó rendszerfrissítésekkel, Daydream VR támogatással és az új Google Assistant... asszisztenssel, amely a Pixel indítóba is beköltözött.

A Google Pixel XL
A Google Pixel XL [+]

Akik aznap rendületlenül nyomogatták a frissítés keresése ikont Nexus készülékükön, csalódniuk kellett: nemhogy nem tette közzé a Google a 7.1-es képfájlokat például a Nexus 6P-re, még csak a fejlesztői, developer preview csomagok sem érkeztek meg. A keresőóriás csak ma jelentette be ezek eljövetelét, amelyre valamikor, még októberben kerül sor azok számára, akik részt vesznek az Android Beta Programban. A 7.1-es frissítés végleges formában, a legszerencsésebb Nexusokra majd csak a későbbiekben fog felbukkanni, aligha az év vége előtt. Semmiképpen sem jó jel az amúgy is a frissítésekkel bajlódó platformon, ha már a tavalyi Google referenciakészülékekre is hónapos késésekkel fut csak be a legújabb verzió, ugyanakkor a Nougat annyi változást hozott és hoz, hogy ésszerű azt több lépcsőben közzétenni, még több várakozás helyett.

Előzmények

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

Hirdetés