Elődje legfőbb hibáját javítaná a Find X6 Pro

Minden kiszivárgott az Oppo közelgő csúcskészülékének kameraparamétereiről.

Szép csendben pályázott az Oppo Find X5 Pro az év mobilja címre 2022-ben. Persze kevésbé ismert márkaként, mégis döbbenetesen magas árcédulát villantva valószínűleg itthon sem fogyott túl sok belőle, pedig a dizájn, a hardver, a szoftver és a két főkamera rendesen odapakolt. Egy gyenge pontja viszont akadt a félmilliós versenyben: az 50 megapixeles normál és ultraszéles kamera mellé szerény, 2x-es nagyítású, 13 megapixeles telefotós egység szegődött. A Find X6 Pro épp ezen javíthat.


A Find X5 Pro két remek kamerát kínált a hátlapon, az X6 Pro hárommal emelheti a tétet [+]

A kettőről három 50 megapixeles hátlapi kamerára váltó folytatást többször is emlegették, Digital Chat Station most pedig hozzá tudja tenni a konkrét szenzoradatokat, Sony kulcsszóval. Az előlapra 32 megapixeles IMX709 lapka kerülhet RGBW színszűrővel és remélhetőleg végre 4K felvételi lehetőséggel, mert valamiért a BBK-s márkák esetében ez hiányzik képernyőoldalon. Az 1/2,74" méretű szenzor f/2,4 rekeszértékű optikát kaphat, 22,7 milliméteren kellően széles látótérrel. A főkamera hátul 1" jellegű IMX989 lapkát rejthet a 23 mm-es, optikailag stabilizált, f/1,8-as rekeszértékű lencse mögött, éjjel-nappal csúcsminőséget szállítva.

A Find X6 Pro nemi hivatalos renderképe
A Find X6 Pro nemi hivatalos renderképe (forrás: EvLeaks) [+]

Az IMX890 szintén minőségi Sony egység, csak 1/1,56"-en apróbb, amihez 14 mm-es fókusztávolság, f/2,2-es rekesz és a makrófotózáshoz autofókusz tartozhat ultraszéles szerepkörben. Végül de nem utolsó sorban a zoomkamera hatalmasat ugorhat minőségben vagy az iménti IMX890-es, vagy a szintén 1/1,56" méretű és minőségi IMX766-os szenzort bevetve, 64 mm-en 2,8x-os nagyítást kínálva a főegység viszonylatában. Itt a blende f/2,6-os lehet, és nem hiányozhat az optikai képstabilizálás. Ugyanígy a MariSilicon chip is visszavárható, akárcsak a Hasselblad segítsége és logója a hátoldalon. A bemutatóra várhatóan 2023 elején kerül sor Snapdragon 8 Gen 2-vel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés