Elérhető az iOS 17 RC, jövő héten jön a végleges verzió

Minden kompatibilis iPhone frissíthető lesz hamarosan, a bétázók tegnap este óta telepíthetik az RC változatot.

A szeptember 12-i iPhone bemutatót követően az Apple letölthetővé tette az iOS 17, az iPadOS 17, a watchOS 10 és a tvOS 17 operációs rendszerek RC (Release Candidate) változatát a fejlesztőknek és a béta verziókat használóknak. Az RC változat általában az utolsó szoftververzió a nyilvános, teljes kiadás előtt, OTA-ként telepíthető mindenkinek, akinek valamelyik iOS 17-es béta van a készülékén, illetve a fejlesztők letölthetik a teljes IPSW-t az Apple Developer oldalról. Azok, akik megvárják a publikus változat GA kiadását, jövő hétfő estig (szeptember 18, magyar idő szerint várhatóan este 7 óra) kell türelmesnek lenni, ekkortól lesz elérhető az iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 és tvOS 17 fejlesztői vagy nyilvános bétatesztelői profil nélkül is. (A macOS Sonoma pedig szeptember 26-tól telepíthető a kompatibilis számítógépekre.)

Új az iOS 17-ben: személyre szabható hívóképernyők, egyéni matricák
Új az iOS 17-ben: személyre szabható hívóképernyők, egyéni matricák [+]

Az iOS 17 több újdonságot hoz, többek között a StandBy módot, amivel mágneses töltőre helyezve a telefont interaktív órává és/vagy otthoni kijelzővé lehet variálni, interaktívvá válnak a főképernyőre kirakható widgetek, érkezik a NameDrop, ami kontaktmegosztást tesz lehetővé két iPhone egymás közelébe illesztésével. Az iPad elkezdi támogatni az USB-n csatlakoztatott mikrofonok és (web)kamerák használatát, az iOS gyári billentyűzete pedig elvileg okosabb javaslatokat ad majd. A WWDC-ről szóló összefoglalóban még több részlet az újdonságokról.


[+]

Az iOS 17 minimum rendszerkövetelményként az iPhone Xs-t jelöli meg, így az iPhone Xs és Xs Max, az iPhone Xr, valamint a második generációs iPhone SE és újabb készülékekre telepíthetik majd tulajdonosaik. Kiesik a szórásból az iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus, valamint az ezeknél régebbi modellek, de utóbbiak biztonsági frissítéseket továbbra is fogadnak majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés