Elérhető az Android 14 első nyilvános bétaverziója

A fejlesztői előzeteseket követően már a megfelelő eszközzel rendelkező felhasználók is kipróbálhatják az Android 14 újdonságait.

Az ütemtervnek megfelelően mától elérhető az Android következő főverziójának béta verziója, amelyet már a felhasználók is kipróbálhatnak a megfelelő eszközökön. Az Android 14 Beta 1 a Pixel 4A 5G-től kezdve tölthető a Google készülékeire a béta programba való jelentkezést követően. A keresőóriás ugyanakkor azt javasolja, ahogy mindig, hogy a júzerek ne a mindennapokban használt telefonjukkal kísérletezzenek, mivel a platform még potenciálisan nem alkalmas erre.

Aki már az Android 13 bétában is benne volt, automatikusan megkapja a 14-es verziót is, nincs szükség újra jelezni az igényt. Egyes források tudni vélik, hogy ebben az esetben az Android 14 béta telepítéséhez nem kell visszaállítani a készüléket, az adatok sem törlődnek, de erre vonatkozó információt én magam nem találtam a Google oldalain, mindazon által nyilván kényelmesebb lenne, ha valóban így lenne. Ettől függetlenül a biztonsági másolat készítését nem érdemes lespórolni.


[+]

A következő béta a május 10-i Google I/O fejlesztő konferencián lesz esedékes, amit a Platform Stability szakasz követ, már a véglegesnek tekinthető verzióval, amely valamikor ősszel veszi át a "legfrissebb főverzió" titulust.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés