Egy sor hivatalosnak látszó kép árulkodik az új Lumiákról

Annyi bizonyos, hogy október 6-án a Microsoft egy nagyszabású esemény keretében több Windows 10-et futtató eszközt leleplez. Mivel a fenti operációs rendszernek több platformra is van variánsa (csak nincs mindegyik még kész), a Surface Pro 4 mellett a Lumia 950, a 950 XL és az 550 okostelefonok, valamint a Microsoft Band 2 is bemutatkozhat.

A hivatalosnak látszó képek ismerős specifikációról írnak
A hivatalosnak látszó képek ismerős specifikációról írnak [+]

Erre utal egy sor prospektus vagy poszterkép, amelyek a WindowsCentralon felbukkantak. A fenti például megerősíteni látszik a Lumia 950 korábban kiszivárgott specifikációit, vagyis a kisebbik új Microsoft csúcsmobil 5,2 hüvelykes QHD megjelenítővel, Snapdragon 808-as rendszerchippel, 20 megapixeles PureView kamerával, 5 megapixeles előlapi fényképezővel, 32 gigabájtos belső tárolóval, 3 gigabájt RAM-mal, 3000 milliamperórás akkumulátorral és USB-C porton keresztüli gyorstöltéssel mutatkozhat be. Nem marad ki az optikai képstabilizátor és a Qi szabványú vezetékmentes töltés sem.

A Lumia 950 XL ízig-vérig csúcskészülék lesz
A Lumia 950 XL ízig-vérig csúcskészülék lesz [+]

A Lumia 950 XL paraméterei is ismerősek lehetnek korábbról: a nagyobbik zászlóshajó 5,7 hüvelykes QHD megjelenítőt, Snapdragon 810-es SoC-t és 3300 mAh-s akkumulátort rejthet a készülékházban, a többi paraméter megegyezhet a Lumia 950 felhozatalával. Természetesen mindkét mobilon a Windows 10 okostelefonokba szánt változata fog futni. Mindkét készülék kaphat egy retina vagy írisz olvasót, amely a Windows Hello szolgáltatáshoz kapcsolódhat.

Október 6-án a Continuumot is demonstrálni fogja a Microsoft
Október 6-án a Continuumot is demonstrálni fogja a Microsoft [+]

A Microsoft október 6-án alighanem a Continuumot is demonstrálni fogja, amely lehetővé teszi a Windows 10 megjelenésének megváltozását felhasználási mód szerint. Ha például a mobilkészüléket a Microsoft Display Dockhoz kötik, a monitoron asztali elrendezésben jelennek meg a tartalmak, ha pedig billentyűzet és egér is csatlakozik, a telefon miniPC-ként is üzemelhet.

A Lumia 550 is Windows 10-zel érkezhet
A Lumia 550 is Windows 10-zel érkezhet [+]

Az eseményen az alsó kategóriába szánt Lumia 550 is bemutatkozhat, méghozzá öthüvelykes HD megjelenítővel, négymagos, 1 gigahertzes Qualcomm SoC-vel, 8 gigabájtos belső tárolóval, 1 gigabájt RAM-mal, 1905 milliamperórás akkumulátorral, 5 megapixeles hátlapi kamerával és 2 megapixeles előlapi szenzorral. Ha az árazást sikerül olyan jól belőni, mint több másik kedvező árú Lumiánál, népszerű lehet az 550, a Continuum pedig a felső kategóriás ajánlatokat teheti vonzóvá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés