Október 6-án érkezhetnek az új Microsoft csúcsmobilok

Hirdetés

Egy ideje nem mutatkozott be ízig-vérig csúcskategóriás Windows Phone rendszerű csúcskészülék, legyen szó Microsoft Lumia vagy másfajta márkajelzésű darabról. A dolog nem meglepő: az asztali rendszerek után a mobilos platform is Windows 10-re vált, amelynek startjáról eddig is tudtuk, hogy az őszig várni kell. A most kiküldött meghívók alapján úgy tűnik, hogy a hosszú, ínséges hónapoknak vége, és bár a Microsoft nem konkretizálta, hogy pontosan milyen Windows 10 rendszerű készülékeket mutat be október 6-án New Yorkban, helyi idő szerint reggel tíz órakor, a szakmának már hetek óta megvannak a tippjei.

Lehet készülni október 6-ára, amikor a Microsoft számos meg nem nevetett Windows 10-es készülékről lerántja a leplet
Lehet készülni október 6-ára, amikor a Microsoft számos meg nem nevetett Windows 10-es készülékről lerántja a leplet [+]

Az egyik eszköz a Surface Pro sorozat negyedik tagja lehet – nyilván az első, amelyik Windows 10-zen a fedélzetén kerül leleplezésre. A Microsoft szerint egyébként a nyáron elstartolt asztali operációs rendszernek eddig rendkívül pozitív a fogadtatása. A másik két bemutatkozó kütyü alighanem egy-egy csúcskategóriás mobil lesz, méghozzá a sokat emlegetett, 5,2 hüvelykes Lumia 950 és az 5,7 hüvelykes Lumia 950 XL. Ekkor már jó eséllyel a mobilokba szánt, végleges Windows 10-zel is meg lehet majd ismerkedni, a startpisztoly elsütése után pedig tucatszámra érkezhet a többi gyártó ilyen operációs rendszerű terméke, az Acer például a már berlini IFA-n már beszélt egyről a Jade Primo személyében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés