Hirdetés

2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Egy Lenovo csúcsmobil is Exynos chipsettel érkezik?

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: AndroidHeadlines

A Meizu után kínai források szerint más gyártók is érdeklődnek az Exynos rendszerchipek iránt, a Lenovo állítólag a 8870-esre vetett szemet.

Hirdetés

Rengeteg pletyka érkezik weibós forrásból, amely Kína Twittere, úgyhogy nem árt ezeket a „belsős információkat” fenntartásokkal kezelni. A 14 nanométeres csíkszélességgel gyártott Exynos 7420 remek teljesítménye mindenesetre felkelthette a többi gyártó figyelmét, hiszen az S6 széria és a Note5 mellett a Meizu is beépítette Pro 5 nevű csúcskészülékébe, és ez a tendencia jövőre is folytatódhat. A Samsung a hírek szerint két csúcskategóriába szánt rendszerchipet kíván bevetni 2016-ban: az Exynos 8890-ről és saját fejlesztésű processzormagjairól már lehullott a lepel, az Exynos 8870 azonban csak pletykaszintén létezik egyelőre. Ez az SoC az Android Headlines szerint a 8890 egy alacsonyabb órajelű variánsa lehet, amely a „Pro 6”-ban is felbukkanhat 2016 második felében.

Bemutatkozott a Meizu PRO 5
A Meizu Pro 5 Exynos rendszerchippel mutatkozott be [+]

A fenti publikáció egy weibós forrás alapján még egy gyártót megnevezett: állítólag egy Lenovo csúcskészülék is megkaphatja ezt a bejelentés előtt álló SoC-t. Az egyelőre kérdéses, hogy mennyire kívánja a Samsung széles körben elérhetővé tenni saját rendszerchipjeit, gyártósorjainak egy részéről ugyanis Apple és Qualcomm SoC-k gördülnek le. Mindenesetre biztosan akadnak olyanok, akik a Snapdragon 810 melegedési problémái miatt elgondolkodnának az Exynos rendszerchipek használatán. A Snapdragon 820 persze részben a Samsung 14 nanométeres gyártástechnológiájával feledtetheti az előd problémáit, és elég valószínűnek tűnik, hogy a Galaxy S7 készülékek egy részében ilyen SoC fog süvíteni. Hogy lesz-e lenovós mobil Exynos 8870-nel, az más kérdés, erre egyelőre jóval kevesebb a kézzelfogható bizonyíték. A legutóbbi felső kategóriás Lenovo okostelefon, a Vibe X3 Snapdragon 808-cal mutatkozott be.

Előzmények

 • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

  Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

 • Samsung Galaxy S6 edge+: plusz méret, plusz tudás, plusz pénz

  A nagyítókúrán járt Galaxy S6 edge+ phablet méretben is mutatós és villámgyors készülék, a +1 gigabájt RAM és a kézi kamerafunkciók pedig hasznos, ám drága extrák.

 • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

  Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.