Hirdetés

E-ink táblagépet mutatott be a Xiaomi Kínában

Mellette pedig bővítette a Redmi Pad táblagép kínálatot is nagyobb RAM opcióval.

December 6-án új táblagépet dobott piacra a Xiaomi Kínában. A Xiaomi Note E-Ink Tablet néven piacra kerülő eszköz 2699 kínai jüanba kerül, ez 150 ezer magyar forintnak felel meg aktuális árfolyamon. Az e-inkes eszköz digitális jegyzetfüzetnek van titulálva a cég által, hasonlóan a Kínában egy nappal korábban piacra került Lenovo YOGA Paperhez, a Huawei MatePad Paperhez, vagy akár az Amazon Kindle Scribe-hoz. A Xiaomi így biztosít ceruzát is az eszköz mellé tartozékként, ez mágneses csatlakozón tapad az alumínium ház jobb oldalára, valamint az Android 11-es rendszeren előre telepítve megtalálható a WPS Office Suite.

Xiaomi Note E-Ink Tablet
Xiaomi Note E-Ink Tablet [+]

A 10,3 hüvelykes E-ink kijelző 4096 nyomáspont-erősséget képes érzékelni, az eszközt energiával a beépített 3000 mAh-s akkumulátor látja el. Tölteni USB-C csatlakozón keresztül lehet, maximum 18 wattot képes felvenni. Beépített tárhelyből 64 GB biztosított, az operatív memória mérete pedig 3 GB. A Xiaomi nem pontosította, hogy milyen SoC-t használ, annyit tudni, hogy a CPU-ban négy ARM Cortex-A55 mag dolgozik és kezeli a kétsávos Wi-Fit a hálózati modul. Vélhetően egy 22 nanométeres Rockchip RK3566-os lapkáról van szó egyébként, amit a Lenovo is használ saját e-inkes táblájában. A készülék 440 grammot nyom és mindössze 5,35 milliméter vastag, ezzel a Lenovo kínálta megoldásnál könnyebb és vékonyabb.


[+]

A Xiaomi táblagépe támogatja a PDF-et, EPUB-ot, TXT-t, DOC-ot, XLS-t, PPT-t, és JPG-t biztosan, az alkalmazások megnyithatók osztott nézetben, így az egyik oldalon lehet jegyzetelni, a másikon pedig szöveget olvasni. De a gyári programok elvileg képesek arra is, hogy a PDF-et közvetlenül annotálja a felhasználó a ceruzával.


[+]

Az értékesítés Kínában megkezdődött, arról egyelőre nincs hír, hogy a nyugati piacra mikor érkezne. Digitális (LCD) rajztábla mondjuk kapható erre is a Xiaomi kínálatában és a Huawei is nyitott a nyugati piac felé a MatePad Paperrel.

A Redmi Pad kapcsán annyi újítás történt, hogy immáron Kínában a 4 GB és 6 GB RAM mellé választható opció a 8 GB memória is a táblagépben. A hazai forgalmazású Redmi Padról a héten érkezik tesztünk.

Hirdetés