Nem csak papíron papírszerű

A Huawei MatePad Paper itthon egyelőre nem lesz elérhető, de az európai piacról azért már most beszerezhető a gyártó első e-ink táblagépe.

A Huawei nemrég mutatta be az e-ink technológiával dolgozó, HMS és Harmony OS alapú táblagépet. Az kínai piacon való megjelenéskor részletesen be is számoltuk a 10,3 hüvelykes, 8-bites, reflektív fekete-fehér e-ink kijelzővel szerelt tabletről, most pedig lehetőségünk nyílt személyesen is kipróbálni a különleges táblagépet.


[+]

A háttérvilágítással is felszerelt Huawei MatePad Paper megjelenítője kifejezetten kíméletes a szemhez, a 4096 nyomáspontot érzékelő és 26 milliszekundumos késleltetést ígérő M-Pencil pedig valódi jegyzetelős élményt kínál. És tényleg. A Paper rendkívül vonzó eszköz, a bőr (vagy nagyon élethű műbőr?) hátlap és matt kijelző prémium benyomást kelt, a papírszerű monokróm megjelenítés pedig igazán különleges.


[+]

A Kirin 820E és 4 GB RAM megfelelő erőforrást biztosít a HMS alapú rendszernek, legalábbis első nyomkodásra meglepően reszponzívnak és a technológiához képest kifejezetten gyorsnak tűnik. A ceruzát is stabilan tartó, szintén bőr, mágnesesen záródó tok nagyon letisztult, tényleg jegyzettömb-érzetet ad, a kijelzőre írni pedig konkrétan élmény.


[+]

A Huawei MatePad Paper itthon egyelőre nem kerül forgalomba, de nem kizárt, hogy ősszel mégis a polcokra kerül. Az európai ár 500 eurónál állt meg, ami aktuális árfolyamon már éppen átlépi a 200 ezer forintot. A Paperhöz viszont jár az említett tok és a második generációs M-Pencil toll is, utóbbihoz póthegyek is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés